Preshevë, 30 janar  -“Serbia duhet të na ktheje tokat tona, Kosovë ësshte nga Presheva deri në Nish, ka thënë ish-përfaqësuesi politik i UÇK-së (“Srbija treba da nam vrati zemlju, Kosovo je od Preševa do Niša, tvrdi bivši politički predstavnik OVK“) eshte ke titulli protalit serb Telegrafi.sr dhe mediave tjera ne Serbiua te cilet kasne ncjerrur citave nga inervista e agjencise së lajmeve “Presheva jonë” me vepritarin e shquar Adem Demaci.

“I bëjmë me dije Beogradit, as Veriun as Preshevën.. e jona është deri në Nish!” – ka thënë Adem Demaçi për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” shkruan “Telegrafi” serb.

Politikanët, intelektualët dhe njohes të mirte  te historisë në Kosovë kanë nisur një deabt per veriun e Kosovës qe shpesh degjohet sew duhe tt’i jepet Serbisë. Adem Demaçi, një luftëtar i shquar për Shqipërinë e Madhe, nuk është dakord me këtë ide, shkruan Telegrfi serb

Me pastaj shytpio serb ka shkruar se “Serbia duhe tt ekthej tokat tona, sepse Kosove eshte nga Presheva deri ne Nish. Srbiam mundet vetem te kshyret kah dilli dhe te kthen andej prej nga akne ardhur nga Karpatet ruse, sepse Kosova nuk jep asnje pelembe toke falas..” (“Srbija treba da nam vrati zemlju, Kosovo je od Preševa do Niša.. Srbija može samo da gleda ka Suncu ili da se vrati odakle je došla, iz ruskih Karpata, jer Kosovo nema nijedan metar zemlje gratis – izjavio je Demaći u intervjuu za “Preševa jone”.”)

Sipa sshytpit serb, me sa duket fshati Molla e Kuce në afërsi të Nishit ishte shqiptare, dhe ky është nje argume ti dforte per shqiptarët se Nishi eshte i tyre dhe Serbia duhet të kthejë ate”
Sipas Demaçi, Kosova, Serbia i ka borxh t’i kthje tokatb Kosovës te uzuropuara deri ne në Nish.

“I bëjmë me dije Beogradit, as Veriun as Preshevën…e jona është deri në Nish!, – sjhrkuajne mediat serbe duke cituar Demacin.

SHPËRNDAJE