pilotiPas ngjarjeve te fundit ne Turqise duke se shqiptaret Presheves  po dalin her “hajr” e her sherr i Turqise, nese kujtojme presidentin e Turqise nga Presheva gjeneral  Kenan Evren qe e shpetoi Turqine nga grushteti. Por kesaj radhe, heren e fundit (pardje) po ashtu nje gjeneral shqiptar nga Presheva jo qe deshi ta shpetonte, por ta shakterronte  Turqine me sherbimet sekrete me puqin ushtarak tashme te eshtuar, qe pati qellim ta rrezura shtetin demokratik te  Rexhep Taip Erdogan, shruan aguencia e lajmeve “Presheva Jone”

Ne mesin e te arrestuarve edhe 25 gjenral dhe kolonel  shqiptar

pilotiI pandehuri kryesor për përpjekjen për të organizuar një grusht shteti ushtarak në Turqi në përgjithësi Akin Ozturk vjen nga Mitrovica dhe në mesin e të pandehurve eshte dhe pilote ushtarake Jusuf Kurti (“medju optuženima je i vojni pilot Jusuf Kurti koji je prošle godine oborio ruski avion a koji je poreklom iz sela Bukurevac kod Preševa“) i cili vitin e kaluar thyen një aeroplan rus që rrjedh nga fshatin Bukuroc te Presheves, ka snkuiar sot emdiat serbe.

Te dy te akuzuarit, gjenerallejtënant Metin Idil gjithashtu me origjinë shqiptare. Nga 29 kolonelëve dhe pesë gjeneralë, të cilët janë arrestuar, 25 ishin me origjinë shqiptare. Do perkujtuar se ne 25 nentor te vitit te kaluar meditat shqipare duke ju referuar agjencise se lajmeve “Presheva Jone” shkruajten se piloti shqiptar nga Presheva ishte ai që e goditi aeroplanin rus.  Piloti shqiptar Kürti i takon ekipit të fluturimeve “Yalnızca Türk”, i cili është specialist i manovrimeve luftarake me avion F-16.


Ai ka shërbyer dy mandate si deputet i Parlamentit turk nga partia e Erdoganit
por në kohët e fundit kundër Erdogan deklaron, thonë burimet tona, duke shtuar se edhe 56 deputetët aktuale në partitë politike turke deklaroi se shqiptarët turke.

Sipas vlerësimeve, në Turqi jetojnë më shumë se 3 milionë shqiptarë. Ata janë integruar në qarqet politike dhe ekonomike dhe përfaqësohen fort edhe në ushtri. Këtë e ka konfirmuar në katër sy edhe ish-presidenti i Turqisë Kenan Evren, po ashtu nga Presheva (Bilaci) në një bisedë me gazetarin e agjencisë së lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Ai kishte thënë në Marmaris ku ishte zhvilluar takimi se “zotëri gazetar mos më thuaj të lutëm president turk, por president i Turqisë!”, pra n’kofshë bektesh, marre vësh. Po ashtu ai gjatë kësaj bisede i ka thënë gazetarit shqiptar se “Në ushtrinë turke sot kemi qindra pilotë, gjeneral dhe oficerë me origjine shqiptare..”

SHPËRNDAJE