Preshevë, 14 shtator -Emerimi i  Ramush Haradinaj tashmë nuk ka pushtuar vetem mediet shqiptare, por edhe ato evropiane, amerikane madje edhe ato ruse si dhe ne mbare boten. Por me kritike dhe me nervoze jane mediat serbe dhe ruse me rastin e rikthimit te ish-kryministrit te Rugoves serish ne këte fuksion. Ndryshe Ramush Haradinaj nuk do te ishte ne shenjester te kritikave dhe akuzave te mediave serbe, ruse, sllave..diteve te fundit, shkrua aencia  elajemeve “Persheva Jonë” e cila pecjell doisa tituj te mediave dhe agjencive ruse qe folen e kritikuan komantine  UCK-së,  liderin e AAJK-së , sot kryeministe ri ri i Kosovës gjenral Ramush Haradinaj.

 

ВЕСТИ.RU: Presiedenti serb Nikolic, koamndantine UCK-së Haradinajn e quajti “qen” pse e nxorri nga Serbine  nga  Kosova!

«Газета.Ru»: Qeveria e re miratohet në Kosovë (“«Газета.Ru»: В Косово утвердили новый состав правительства”). “Parlamenti i Republikës së panjohur të Kosovës përsëri zgjodhi ish-komandantin e fushës Ramush Haradina si kryeministër.” ka shkruar gazeta ruse.

Është raportuar se Haradinaj ka pranuar 61 vota të parlamentarëve nga 120 të mundshëm. Ai gjithashtu formoi një qeveri të re. Një nga detyrat më të rëndësishme që kryeministri i ri i bëri thirrje mbajtjes së një dialogu me Serbinë. Sipas tij, Republika nuk ka alternativa të tjera.

ВЕСТИ.RU: Presidenti i Serbisë: Haradinaj – një qen që ka mësuar shijen e mishit njerëzor
Ish-kryeministri i Kosovës, i panjohur, Ramush Haradinaj, i liruar më parë nga Franca, duhet të dënohet. Ky mendim u shpreh nga Presidenti i Serbisë Tomisllav Nikoliq, duke e quajtur atë “qen”.

“Haradinaj është një qen që ka mësuar shijen e mishit të njeriut … Ne jemi të gatshëm të mbrojmë të gjithë dhe gjithçka që ne jemi urdhëruar të mbrojmë me kushtetutë”, thotë Nikoliq Tass.

Sipas hazetave ruse “Haradinaj ka premtuar se, kur e behet kryeministër  i Republikës së vetëshpallur, do të marre një e tretat e territorit të Serbisë, së bashku me qytetin e Nishit, nëse Serbia nuk e njeh zyrtarisht Kosovën.”

INTERFAX.RU: Parlamenti i Kosovës zgjodhi një qeveri (“INTERFAX.RU: Парламент Косова избрал правительство”) ka srtkuar agjhencia tejter ruse e njohur me emrin Intefax.ru, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Haradinaj ishte tashmë kryeministër nga dhjetori 2004 deri në mars 2005, qe ne Kosove njihet si kyremnister i Rugovës.  Ai u tërhoq për të qëndruar përpara gjykatës së OKB-së si ish-udhëheqës i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjatë luftës me Serbinë nga 1998-1999. Ai u akuzua dy herë për krime lufte dhe u lirua dy herë. Dhe sefundit u lriua i pafajsehm po ashut na Colmare i bllokuar nga qareqet franko-serbe.

 

Ruska Gazete (RG): Haradinaj agjent i perendimit dhe bashkepunëtor i SHBA-ve

“Kosova nuk mund të jetë për të mësuar..” ka thëne sot persidenti rus Vladimit Putin. Vladimir Putin i është përgjigjur deklaratës së Ramush Haradinaj, qe sipas mediave ruse “nuk ka vend për serbët në Kosovë..”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Lidhur me këte president rus Putin ka kritikuar ashper Haradinaj për cka pohuar se “nuk mund të ketë vend për njerëzit në Kosovë, qe i perkasin vedit te tyre. Kosova eshte Serbi dhe Ramush Haradinaj eshte qyter i Serbisë.. ”

Ndryshe gazeta me e madhe ruse ne Moske Ruska Gazete (RG) ka dalur sot me nje shkrim ne faqene pare me titull: Çfarë fshihet pas arrestimit të politikanit te madh shqiptar Ramush Haradinaj ? (“Что стоит за арестом албанского политика и боевика Рамуша Харадиная” ?)

“Arrestimi i ish-komandantit të fushës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe ish buzë kryeministri Ramush Haradinaj të panjohur në Francë ka shkaktuar rritjen e tensioneve etnike në Ballkan. Ky kosniderohet hero kombëtare dhe luftëtar i lirisë, kurse disa e akzuzojne si një kriminel lufte. Hradiaj, një agjent i Perëndimit dhe mekanizm i saj efektiv në bomabrdime te Serbise dhe kapitullimine saj.” (“..третьи агентом Запада и его действенным механизмом в деле реализации развала Югославии.“) ka shkruar sot kjo agzete ruse, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Do theksura se qe nag arerstimi haradinjt nga Fracna ruset dhe emdiat e Moskes ldierin hardianje quajne here si agjent te NATO-s e e here sio agjent te perendimit, bashkepuntor i SHBA-ve.

 

SHPËRNDAJE