serrbrusssPreshevë, 28 tetor  -Marrëdhëniet midis Moskës dhe Beogradit ka krijuar një skandal te ri të pa precedent në historinë post-sovjetike pas vizitës së fundit në  Beograd të sekretarit të Këshillit rus për çështje  Sigurie Kombëtare Nikolai Patrushev njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave ruse.

 

Kështu sipas “Kommersant”, gazetë kjo e Moskës “disa qytetarë rusë depërtuar nga Serbia për të marrë pjesë në përgatitjen e akteve terroriste në Podgoricë, informacion ky i mohuar zyrtarisht nga Moska zyrtare..”

Lajmi përkoi me ardhjen e papritur të Patrushev në Beograd, qëllimi i të cilit, sipas vlerësimeve të ekspertëve vendas, u konsiderua “Rasti i Malit të Zi” dhe “një përpjekje për të mos lejuar një skandal në marrëdhëniet serbe-ruse”

Shtypi rus flet se Patrushev u prit në nivelin më të lartë dhe se të gjitha bisedimet ishin me dyer te mbyllura rreptësisht dhe larg gazetarëve, nga e cila vizite është nënshkruar nje memorandum mes Beogradit dhe Moskës.

Sipas gazetës, megjithatë, shumë politikanë lokalë dhe ekspertët dyshojnë se biseda rreth memorandumit ishte qëllimi kryesor i Arrival Patrushev, pasi memorandum shqyrtuar më parë dhe se nuk ka karakter detyrues.

Mediat rus e kanë përkujtuar se Patrushev mbërriti në Beograd një ditë pasi kryeministri serb Aleksandar Vucic njoftoi planin kapjen e dhunshme të institucioneve shtetërore të Malit të Zi, me ndihmën e faktorëve të jashtëm dhe të konfirmuar informacionin e mëparshme Prokurorisë Speciale të Malit të Zi, Milivoje Katnic.

“Kommersant”, duke shtuar se pas takimit me Vuçiqin lëshuar vetëm një deklaratë të shkurtër, cka u tha se shërbimet e sigurisë të Rusisë dhe Serbisë të bashkëpunojnë  me sukses, por dështuan në Mal te Zi.

Gazeta, duke cituar burime të paidentifikuara në Beograd, se detyra kryesore Patrusheva ishte për “një skandal në marrëdhëniet ruso-serbe”. “Kommersant” thotë se Beogradi nuk është gjithashtu e interesuar në skandal, dhe nga ana tjetër, nuk do të duan të jenë të dyshuar për lidhje me veprimet kriminale në vendin fqinj.

Keshti sipas “Komme

SHPËRNDAJE