Berne, 12 janar -Sapo eshte liriuar nga burgu , por jo edhe nga Franca lideri sqhiptar Ramush Haradinaj, koken e te cilit me ngul e kërkonte Serbia, me urdherin e se ciles edhe u arrestua ai nga policia franceze. Ish kryeminstri i Kosovë Ramush Haradinaj u lirua nga burgur, po ai duhet megjithatë të mbetet në Strasburg, ku ai do të lajmrohet dy herë në javë në polici, njofton Agjencia Telegarfike Shqiptare (ATSH) dhe “Presheva jonë”  nga Zvicra duke ju referuar mediave fracneze dhe helvetike.

 

“Gjykatë franceze sot ka urdhëroi lirimin e ish kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj. Ky zgjerim ndodh konsideratë në pritje të një kërkese për ekstradim se Serbia duhet të dërgojë Francën që të përpiqen atë për krime lufte.”, njofton AFP

 

Gazate franceze “Le Figaro” dhe “Le Monde” due folur pe rlrimin e Haradinajt kane shrkuar se  *Masa është subjekt i shqyrtimit gjyqësor, e cila kërkon nga politikani për të qëndruar në territorin francez, në Strasburg (Francë lindore), ku ai do të lajmerohet dy herë në javë në polici.”

Agjencia Telegrfaike zvicerane ATS. ka raprtuar se Ramush Haradinaj u arrestua më 4 janar në aeroportin Basel-Mulhouse-Freiburg nga ana e policisë kufitare ndërsa zbriti nga një avion nga Prishtina, kryeqyteti i Kosovës, në bazë të një urdhër-arresti të lëshuar nga Serbia në vitin 2004.”

“Çdo gjë që është Circus”

Ish-udhëheqësi rebel gjatë luftës së viteve 1998-1999 në Kosovë, ai ishte kryeministri në vitin 2004 dhe 2005 dhe tani drejton një parti opozitare. Gjykuar për krime lufte nga gjykata e OKB Penale Ndërkombëtare në Hagë, ai u lirua dy herë.

Shqyrtimi i kërkesës për ekstradim, i cili nuk ka arritur ende prokurorin e përgjithshëm të Colmar (lindje), ku ai është mbajtur, mund të marrë “disa javë apo muaj”, kamphuar Avokati i Përgjithshëm Dominique Steinmetz.

“E gjithë kjo është cirk. Ajo që ju bëni është një abuzim i të drejtave, abuzimi i ligjit. Ajo që ju bëni është politik “, thane gjyqtaret tjere, m,rojtesit  dhe aokati i z.Haradianjt

Avokati i tij ishte vetë më pak të ngurronte të garanton përfaqësimin e klientit se kërkesa për ekstradim të cilën ajo e denoncoi paligjshmërinë. “Serbia nuk ka juridiksion për të gjykuar zotin Haradinaj” tha Rachel Lindon.

 

SHPËRNDAJE