usagaasBruksel, 8 shtator  -Ne diten e dyte te ashtuquajtuarve teknike (kupto politike) ne menyre diskrete larg mediave po vazhdon dialogu mes Kosovës dhe Serbisë. Delegacioni i Prishitines udhehiqet nga ministresha per dialog Edita Tahiri, kurse ai i Beogradit nga drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq, njofoton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Në Bruksel sot do të paraqitet në ekipin e menaxhimit të komunave serbe

Burimet e Tanjug-ut, nga burime e sdaj diplomatike në Bruksel, ka mesuar se pos themelimit te Asociacionit te Komunave Serbe, po bisedohet edhe per diplomat si dhe tabelat e vetuarve ku Prishtina kerkon nga Beogradi te pranoj ato me KRS (Repiublika e Kosovës).

Ndersa ekipi i menaxhimit do të njoftojë opinionin publik se Kryeministri dhe Presidenti i Kosovës, Isa Mustafa dhe Hashim Thaçi urdhëroi fillimin e menjëhershëm të punës për hartimin e Statutit dhe krijimin e AKS ner Kosovë, qe duket se Prishjtina ka rene dakrod me kusht qe lista serbe ne seancen e ardhshme te kuvendit te Kosovës te votojne pro demarkacionit, për cka diteve të fundit Isa Musta flet mne ploit bindje se “demarkaconi ne seancen e ardhshme i ka numrat” (kupto me serbet) dhe aty-këtu ndonje deputet tjeter mund ta blejne.

Në Bruksel, në të njëjtën kohë vazhdimin e dialogut teknik në mes të Beogradit dhe Prishtinës. Njoftoi çështjen e kadastrit, njohjes së diplomave, lirisë së lëvizjes dhe krijimin e AKS.

Ekipi i menaxhimit do të njoftojë opinionin publik se Kryeministri dhe Presidenti i Kosovës, Isa Mustafa dhe Hashim Thaçi urdhëruar fillimin e menjëhershëm të punës për hartimin e Statutit dhe krijimin e AKS

 

SHPËRNDAJE