uckkc1111Gjenevë, 2 maj  -Arrestimet e fundit ne Zvicer (Cyrih dhe Gjenevë)  te dy ish-usharet e UCK-së jane pritur te ngazellyer nga mediat serbe. Duke shkruar për këto arrestime titujt e gazetave serb ne Boegrad na i kujtojne ato kur uarrestuar edhe ushtari i UCK/UCPMB-së Shemsi Nuhiu ne Vevy te Zvicres (le 21 mars 2012) nga Karadaku i Preshevës i cili sipas tyre “qenka krimnelë” apo “terroristë” i cili pas ca javesh u esktardua ne “goje te ujkut”  ne Serbi, shkruan agejncia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

Nuhiu pas nje procesi te gjte, me ne fund fitoi dhe fale presionit nderkombëtar u liua me 19 shtator te vitit 2012. Ai sot jeton shendosh e raht ne fmaljet et ij , ne lir ne Zvcër. Gjykata serbe permes disa procesve t emonuasta poltike  kishte arerstuar dhe dënuar  11 shqiptarë, për të cilët thuhet se ishin pjesëtarë të UÇK-së nga Gjilani, me 116 vjet burg të ecilet po ashtu quheshin “terorista” dhe u  liruan te lire (te pafajshëm) fale presion nderkombërtar, ka raportuar agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

SHPËRNDAJE