Gjenevë, UN, 2 qershor -Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara me 10 qershor do të shqyrtojë raportin tre mujor të punës së misionit të UNMIK-ut në Kosovë, kane njoftuar zyrtaret e OKB-së agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Shefi i OKB, Guterres: Taksat prej 100 % te kryeminisrit Haradinaj kanë shkaktuar pakënaqësi në Serbi!

Ne seancen e ardhshme te KS te OKB-së Beogradi, si zagonisht  do krtikoj dhe akzoje Qeverine Haradinaj për “diskrminimin” e serbeve ne Kosovë. Po ashut serbet ne seancene  ardhshme  do te manipulojne me fotografin e Flora Borvines se PDK-së e cila manupuloi me opinionin e Kosovës për dhunimet e “ushtareve serbe”.  Ndryshe ne raportine fundit hsefi i OKB-së ka Antonio Guterres ka thkesuars e taksat prej 100 % te kryeminisrit Haradinaj kanë shkaktuar pakënaqësi në Serbi!

Do theksuar se seanca e KS të Kombeve të Bashkuara megjithatë do të mbahet, përkundër disa zërave në këtë rast raportimeve të mediave serbe ditëve të fundit, se “në muajin shkurt nuk do të mbahen seanca për Kosovën në Këshillin e Sigurimit, për shkak përçarjeve në OKB”. Sipas mediave serbe “Daçiqi ka thënë se për herë të parë në Këshillin e Sigurimit në OKB nuk është caktuar rendi i ditës se kur do të mbahet seanca e ardhshme e KS të OKB-së”.

“Presheva Jonë” ka mësuar se me 10 qershor Kosva do te perfaqesohet nga shefi i diplomacise kosovare Ivica Dacic. Normalisht nga ksova duhet te shkoje homolgu i tij kosvra Behgjet Pacolli. popr, hashim Thaci si zakonisht do ta dergoje amabsaodfren etij ne Amerike Vlora Citakun i cili po e “trenirta” për presidente te ardhsme te Kosovës.

Mesohjet se ne seancen e ardhshme te KS te OKB-së Beogradi do e manipuloj me fotografin e Flora Borvines se PDK-së e cila manupuloi me opinionin e Kosovës. Po ashtu me 10 qershor do te debatohet ne KS te OKB-së edhe Asociacimi i Komunave Serbe ne Veri te Kosovës.

SHPËRNDAJE