L’image contient peut-être : 4 personnes, personnes assises et intérieurPresheve, 25 shkurt -Një grup prej afro 70 gazetarëve nga disa qytete shqiptare te prire nga Aleksandër Cipa, kyretar i Shoqatës së Gazetarëve DSqhiptare nga Tirana të vendit kane vizituar Luginen e Preshevës meqe rast kane takuar kolegë dhe drejtues politikë ne Presheve dhe Bujanoc. “Dita e Miqësisë së Gazetarëve” organizuar nga Unioni i Gazetarëve Shqiptar, kësaj here të realizuar me shumë sukses në Luginën e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Gazetarët nga Tirana për situaten aktuale, ate ekonomike dhe politike ku shqiptaret vazhdojne te jene te diskiminuar u infrmaun nga kryetaret e komunave Shaip Kamberi dhe Shqiperim Arifi. Ne shoqerium te ketyre takimeve ishte edhe Ilir Bocka, ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Beograd me stafin e tij.

 

Kryetari i UGSH-së Aleksander Cipa, Nefail Maliqit me telefon ne Gjeneve: Koleg i dashur realizuam porosine dhe deshiren tuaj per ta vizituar Presheven

Sikur ne Presheve edhe Bujanoc, sipas mediave shoptare kyretari i UGSH-së Aléeknsadner Cipa ka vleresuar larte punenen kolege nga agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” sidomos te kolegut tone dhe te juaj ne Gjeneve Nefail Maliqit i cili ka bere dhe po ben nje pune te madhe ne sensiblizimin e ceshtjes se Luginës se Pesheves por edhe asaj te Kosoves dhe mbareshiptare ne aren nderkombëtare. Dhe nuk do te thosha kot, Lum Presheva dhe ne qe e kemi Nefail Maliqin aytg ku duhet ne Gjeneve. “Neno mos ke frike se ke djemt ne Zvicer dhe Amerikë!..” ka thene z.Cipa para nikoqireve ne Presheve dhe Bujanoc duke folur për gazetarin e kesaj ane ne organizate boterore ne Gjenevë.

Sikur Kamberi, ashtu edhe Arfi dhe Ragmi Mustafa falenderuan kreun e AGSH-së për kete vizite te cilen e cilesuan hisotrike. President i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve z.Mustafa theksoi nevojën për një komunikim më intensiv me njëri-tjetrin.

“Theksova nevojën për një komunikim më intensiv me njëri-tjetrin dhe më falënderova që vizitova Luginën e Preshevës. UGSH është një nga organizatat e pakta që ka një dimension të përfshirjes së gazetarëve nga Lugina, për të cilën i falënderova për ndërgjegjësimin për çështjen e Luginës në Shqipëri, ” thotë Ragmi Mustafa, nga Këshilli Kombëtar i Preshevës.
“Nuk ishte e paqëllimtë organizimi në Preshevë. Ne kemi qenë më parë nëpër Shqipëri, ditën e miqësisë e kemi qarkulluar në qytetet tona. Vitin e kaluar, vazhduam në Ulqin, dhe këtë vit mirëpritëm kërkesën e gazetarëve të Preshevës, nga gazetari juaj ne Gjenve Nefail Maliqi, që na kishte kërkuar kahere nje vizite te tille në Preshevë.

Kryetari i UGSH-së Aleksander Cipa, Nefail Maliqit me telefon ne Gjeneve: Koleg i dashur realizuam porisine dhe deshiren tuaj per ta vizituar Presheven. “Jemi të gjithë të emocionuar për një vizitë të tillë” tha në fillim të aktivitetit z.Aleksander Cipa kryetar i Unionit të Gazetarëve Shqiptar.

Aty gazetarët shqiptarë do të njihen me hallet dhe problemet e këtij minoriteti shqiptar në Serbi, aty ku shqiptarët mbeten si jetimë, duke u kujtuar autoriteteve se me fjalën dhe zërin e tyre, do të bëjmë “rrëmujë” për të hedhur sado pak vështrimin në këtë zonë që konsiderohet si “Çameria e dytë”.

Ne Presheve dhe Bujanoc mesuar se dilet apo boset pltike ishin nga 2-3 portale. Nujk ahjsme ne mediate pamavruar. Kur reshte fjala ketu kreu i shoqatews se gazetareve kane vleresuar larte punne qe péo ben agjencia e lajemeev “Presheva jonë” si i vetmi medium neutral, serioz dhe aktiv ne Luginen e Presheves.

Pas tre ditëve të qëndrimit në Preshevë, një tjetër angazhim u mor nga gazetarët shqiptarë. Historia ka qenë e padrejtë me shqiptarët e Luginës, por, kjo nuk do të thotë se nuk mund të ketë rikthim të vëmendjes me shkrime e artikuj ndërgjegjësues e shigjetues për autoritetet shqiptare.

SHPËRNDAJE