arifimustafalidtaTIRANE, 27 korrik /Kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi dhe ai i komunës së Preshevës Ragmi Mustafa nga nje takim  me Ministrin e Arsimit të Shqipërisë, Lindita Nikolla jane  pajtuan se rreth 400 studentë nga të tri komunat shqiptare ne Serbi (Medvegja, Bujanoca dhe Presheva) mund të regjistrohen në universitetet në Shqipëri me të njëjtat rregulla që vlejnë për studentët shqiptarë., njfton agencia e lajemeve Pesheva Jone

Sipas tij, krzetari Arifi tha se nga Bujanoci nën këto kushte në Shqipëri mund të studiojnë 185, kurse nga Presheva 198  dhe Medvegja 57 të rinj.

 

Gjatë këtij takimi e kereve te Lgines se Prshves me nisyren shquiptare njekohesisht gështë biseduar edhe për kushtet e studentëve të Luginës së Preshevës në universitetet e Shqipërisë, ku Arifi dhe Mustafa kanë kërkuar që Qeveria shqiptare, e vecanti nga  Ministria e Arsimit të bëjë lehtësime në procedurën e regjistrimit dhe vednabinimin e sigurt.

SHPËRNDAJE