Vetëvrasjet e policisë në Serbie gjithnjë në rritje.Mbi 100 policë serbë kanë bërë vetvrasje këto dhjetë vjetët e fundit.  Vdekja e sotme në orët e hershme të mëngjesi,  e pjesëtarit të policisë në Bujanoc Sasha Stanisavljeviq (44) nga fshati Allakincë, komuna e Surdulicës i cili me pistoletën e vetë zyrtare kishte bërë vetëvrsje, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Preshevë, 9 shtator

 

Vetëvrasjet e policisë në Serbie gjithnjë në rritje. Më shumë se 100 punonjës të MPB-së së Serbisë në në decenien e fundit kanë bërë vetëvrasje,për shkqe të panjohur edhe pse  shumica e njësive policore dhe nuk iu janë nënshtruar rekomandimeve për  kontrollime të tyre  shëndetësor dhe psiqike, thuhet në një raport të MPB-së. Vdekja e sotme në orët e hershme të mëngjesi,  e pjesëtarit të policisë në Bujanoc Sasha Stanisavljeviq (44) nga fshati Allakincë, komuna e Surdulicës i cili me pistoletën e vetë zyrtare kishte bërë vetëvrsje, ka bërë edhe më shqetësuese të rinjtë në policinë serbe bashke me qeverinë e këtij vendi.
Zgjedhja pahijshme, mungesa e duhura dhe të rregullt oficerëve parandaluese të kujdesit shëndetësor, apati për shkak të mjedisit të menjëhershëm që i mungon mbështetjen e nevojshme për kolegët, miqtë, familjen, dhe mbështetje psikologjike – justifikojnë vrasjet e policsë sot në Serbi, thuhet në ektë raport.
Kjo do të thotë, sipas raportit në fjalë se   kandidatët për pranim për të punuar në Ministrinë e Punëve të Brendshme duhet t’i nënshtrohen testimit psikologjik përshtatur për psikologët policisë MPB-së, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

Kur është fjala për parandalimin, thotë një burim tjetër se “oficerët e policisë që punojnë në Ministrinë e Brendshme në dekada, dhe se ata nuk ishin dërguar për kontrolle të rregullta shëndetësore apo psiqike. Teste të këtij lloji ekzistojnë vetëm në njësitë speciale të policisë. Anëtarët e policisë kriminale dhe pjesa tjetër e policisë, të cilët janë përballur me skena dhe situata të vështira dhe të tmerrshme..”

Vdekja e sotme në orët e hershme të mëngjesi,  e pjesëtarit të policisë në Bujanoc Sasha Stanisavljeviq (44) nga fshati Allakincë, komuna e Surdulicës i cili me pistoletën e vetë zyrtare kishte bërë vetëvrsje, njofton agejncia informative “Presheva Jonë”

 

Preshevë, 9 shtator

 

 

Vetëvrasjet e policsë në Serbie gjithnjë në rritje. Më shumë se 100 punonjës të MPB-së së Serbisë në në decenien e fundit kanë bërë vetëvrasje,për shkqe të panjohur edhe pse  shumica e njësive policore dhe iu janë janë nënshtruar  kontrollimeve shëndetësor dhe tyre psiqike, thueht në një raport të MPB-së. Vdekja e sotme në orët e hershme të mëngjesi,  e pjesëtarit të policisë në Bujanoc Sasha Stanisavljeviq (44) nga fshati Allakincë, komuna e Surdulicës i cili me pistoletën e vetë zyrtare kishte bërë vetëvrsje, ka bërë edhe më shqetësuese të rinjtë në policinë serbe bashke me qeverinë e këtij vendi.
Zgjedhja pahijshme, mungesa e duhura dhe të rregullt oficerëve parandaluese të kujdesit shëndetësor, apati për shkak të mjedisit të menjëhershëm që i mungon mbështetjen e nevojshme për kolegët, miqtë, familjen, dhe mbështetje psikologjike – justifikojnë vrasjet e policisë sot në Serbi, thuhet në këtë raport.
Kjo do të thotë, sipas raportit në fjalë, kandidatët për pranim për të punuar në Ministrinë e Punëve të Brendshme duhet t’i nënshtrohen testimit psikologjik përshtatur për psikologët policisë MPB-së.   Kur është fjala për parandalimin, thotë një burim tjetër se “oficerët e policisë që punojnë në Ministrinë e Brendshme në dekada, dhe se ata nuk ishin dërguar për kontrolle të rregullta shëndetësore apo psiqike. Teste të këtij lloji ekzistojnë vetëm në njësitë speciale të policisë. Anëtarët e policisë kriminale dhe pjesa tjetër e policisë, të cilët janë përballur me skena dhe situata të vështira dhe të tmerrshme..”

SHPËRNDAJE