Dhe për cudi njëfar Iriqi prej Pcinjës vjen e mban ders gazetarëve të Preshevës e Bujanocit se si duhet raportuar dhe nuk jep këshilla kolegëve të vet serbë në Beograd që t’mos i fyejnë shqiptarët në mediat serbe në baza raciste si “siptari”.

Bujanoc, 1 shkurt/ AIK- Presheva Jonë

Nën patronazhin e Këshilli për të Drejtat e Njeriut në osovën Lindroe, në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës në Bujanoc ëshë mbajtur një seminarin me moton “Sensibiltet i raportimve nga rajonet multietnike në komunën e Bujanocit dhe Preshevës”. Në këtë  seminar ligjërauan Belgzim Kamberi përfaqëssues i disa medive në ballkan dhe kryetar i KMDNJ dhe  Iriq Radovan, përfaqësues i UPGS-së (NUNS-it)  nga Pcinja e Serbisë.  Sikur z.Kamberi nga KMDNJ edhe valon Begzadi nga ky organ dhe përfaqësues i agjencisë informatve kombëtare “Presheva Jonë” , në debat ishin mjfat kritik ndaj disa mediave serbe te cilat sa herë qe flasin  për shqiptarët, qoftë këtu tek ne, apo në Kosovë, flasin me gjuhën e provikimeve dhe të urretjes. Por, duket e pashpjgueshme mos prezentimi i Medvegjës në këtë  seminar nëse paska qenë “multetnike” apo ndoshta dhe ata pak shqiptare qenkan dëbuar dhe Medvegja, duket se “justifikohet” në njëfarë mënyre se Medvegja nuk është tashmë “multietnike ?! Sikur t’mos dilte kërye ditëv gazeta e parë shiptare në Medvegjë me emrin “Zëri i Medvegjës”   nuk d t’i besonim fjalëve se atje askush nga shqiptarët nuk paska mbetur. Dhe për cudi aj Iriqi prej Pcinjës vjen e mban ders gazetarëve të Preshevës e Bujanocit se si duhet raportuar dhe nuk jep këshillta kolegëve të vet serbë në Beograd që t’mos i fyejnë shqiptarët në mediat serbe në baza raciste si “siptari”. Një gazetar nge Medvegja në reagimin e tij thotë e leje më se serbët na harruan duke e bërë Medvegjën ndër komunat më të pazhvilluar dhe më të braktisur, tash edhe shqiptaët na kanë  braktisur dhe harrur ?! Në fund, edhe sikur t’mos kishte fare  gazetar”apo shqiptarë në Medvejgë është ashur qen”rpogram të ejtë dhe emri medvegjë vetëm për hrië të “koleksioni” kombëtraPreshevë, Bujanoc dhe Medvegë) që vazhdimisht këta tre qyte rredhiten bashkarish si nè medat shqipare ashut edh në to ndërkombëtare. Kjo, del e pakuptim nëse dikus neser del e organizon dicka P.sh. ta zëm për rolin e mdiave në Medvegjë e Bujnoc..Pra, jo që nuk tingëllon mirë, por del e mangët dhe injorim i vëllezërve tanë atje ashtu-kështu tël ënë pasdore..

SHPËRNDAJE