Një grup i maturantëve serb të shkollës së mesme në Bujanoc kanë festuar mbarimin e vitit shkollorë në sheshin e qytetit duke kenduar e vallezuar, madje duke i kenduar edhe Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ata jane nisen nga shkolla e mesme “Sveti Sava”  duke bërë defiluar rrugëve te qytetit deri në sheshin kryesor të qytetit në Bujanoc duke vazhduar aty “gjymyshin”

Të djekur me daulle, surle e polici ata vallëzuan duke kënduar këngë të ndryshme por  duek mos harruar edhe Kosovën me tesktin: “Oj Kosovo, Kosovo moja. “O Kosovo, Kosovo moje, moja voljena zemlja” (“Oj Kosovë Kosova Ime, vendi im i dashur”) Shume qytetare agjencise se lajmeve “Presheva jonë” i kne deklaruar se “keto kenge dhe tre gishterinj ishin provokim per ne qe ne e kujtojne provokimet e serbeve dikur ne Kosovë, ne kohen e Miloshevicit..”

Policia lokale ishte duke vëzhguar këtë evenement te amturantve serbe en sy< te ashiptareve te cilet ishin pvokuar me ttre gishtirne dhe kenge per Kosoven. Sigurisht sikur maturantet kosovar te kendonin Lugines se Presheves apo siq i thone “Kosova Lindore” padyshim mediat serbe do te shkruanin “provokacija”, ka raprotuar ne fund agjecnia e lajmeve “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE