Departamenti i luftës anti-korrupsion ka ngritur padi për kundërvajtje kundër Milan Markoviq për shkak se ao nuk ka regjistruar anijes (Jahta Prestige-42) që posedon me cmim prej prej 254.000 €. Markoviç  mxirret duke thënë “Kurir”-it se “kjo nuk ishte edhe prona martesore”, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

 

Preshevë, 2 tetor

Ministri serb për Drejta të Njeriut dhe të Pakicave Milan Markovic ishte  pyetur nga “Kurir” në një shkrim më 24 korrik 2012, se  “Prej nga zoti minsitër Anija/Jahta prej 500.000 euro?! ” (“Ministre, odakle ti jahta od 500.000 evra”), kur ai nga minsitri kishte rogë vetëm 100.000 dinarë ?!

– Markoviq ka kaluar vetëm skadimin e afatit për pagesë, sepse prona është raportuar tre ditë pas afatit, nuk është raportuar, ajo do të jetë akuza penale, kundër tij.

Milan Markoviçit ju është  paraqitur akuza për kundërvajtje  me një gjobë prej 50.000 në 150.000 dinarë. Markoviq, lidhur me këtë afrë  ka pohuar në vazhdim për mediat, se nuk paska asnjë arsye që të paraqen akuzat kundër tij, sepse,  anija  (Jahta Prestige-42) nuk është i tij, por një dhuratë që gruaja e tij e kishte marrë nga babai i saj.

Heshtje e gjatë e Markovicit  

Kurir, më  24 korrik kishte publikuar fotografitë e Markovicit i cili i gëzohej me Jahtën  luksoze. Ai pastaj ka refuzuar në mënyrë të përsëritur për t’iu përgjigjur pyetjes se si ai me një pagë ministrore preji 101.000 dinarë mundi ta blente  anijen (Jahta Prestige-42) prej  250.000 deri në 500.000 € ?!  kësaj ypetje ai sot e kësaj dite nuk ju është ishte përgjigjur.

SHPËRNDAJE