Mafia serbe, përrbhet nga një bandë e zgjeruar e cila  tubon gangster dhe hajdutë të ish-ushtarëve dhe ish-oficrëve serbë në armatën “jugosllave”, kryesisht dezertues nga ushtria serbe gjatë luftës në Kosovë .

Vetëm këtë vit në Austri, ka pasur  23  plaqkitje te argjendarët, e cila është një rekord, duke pasur parasysh se vitin e kaluar në të gjithë vendin ishin vetëm 19 plaçkitjet…Për të arritur qëllimit mafia “Pink Panther” që një shumicë e mjeteve, miliona euro derdhen edhe tek partië politike dhe qeverisa serbe, kanë raportuar policia ndërkombëtare, merret me gjitha llojet e tarfikut nga plackitja e bizhuterive, plackitja e pikturave me vlerë prej dhjetra milonave, trafiqe armësh, ari, prostitucion etj….raporton agjencia informative “Presheva Jonë”,  duke ju referuar mediave austriake.

 

Wienë, 6 gusht

 

Mafia serbe e njohur për iNterpol-in me emrin “Pink Panther” është  shumë aktive në Austri, e cila  vetëm gjatë këtij viti 23 lokale te bizhuterive jane vjedhur, një rekord, duke qenë se vitin e kaluar në të gjithë vendin ishin vetëm 19 plaçkitje.

Banda në fjalë përbëhet nga hajdutë te ish-ushtarve dhe ish-oficrëve serbë në aramatën “jugosllave”, kryesisht dezertues nga ushtri aserbe gjatë luftës në Kosovë edhe pse ka arrestuar disa anëtarë te saj, ajo është ende shum aktive dhe gjithmonë një hap përpara policisë,e cila ne cdo aksion dështon për ti kapur ata.


“Nje çudi tjetër eshte se  Goldsmiths jetojnë në frikë”, tha Frank Thomas MSH degë e komitetit te bizhuterive në Odën Ekonomike të Austrisë. Çmimi në vlerë prej 20.000 euro, i cili është lëshuar para për informacionin që shpie në arrestimin e hajdutëve profesionale, është prova më e mirë se si policia janë të pafuqishme kundër këtyre bandave, njofton  agjencia informative “Presheva Jonë”

Policia supozon se pas grabitjeve në dyqane bizhuterish në Austri është banda “Pink Panther”, e cila që nga viti 2007. eshte aktive në mbarë botën, por e cila kryesisht vepron në vendet gjermano folese.Inspektorët nga Gjermania, Zvicra, Austria dhe Serbia në Vjenë zhvilluan një takim në të cilin biseduan për masat qe do ti marrin kundër këtyre bandave.

“Objektivat e tyre jan me shum në Zvicër dhe në Vjenë. Ne numërimin e me një ekip që ka deri në 200 anëtarë të bandës,” tha Evald EBNER, Udhëheqës i Departamentit për policinë e Përgjithshme të Krimit dhe Hetimeve Austriakë. “Të rinjtë, të ashtuquajturit ushtarë, të cilët kryejne grabitjet nuk iu dihet identiteti”.

Ata shpesh bejnve vetëm një telefon per te informuar per pik synimet e tyre. Si rregull kjo është një “flash-vjedhje” nën urdhra ” ka phuar  Ebner, duke shtuar se anëtarët e arrestuar nuk i japin asnjë informacion në lidhje me grabitjet e organizuara.Pronaret e anketuar te ndermarjeve si :bizhuteri, dhoma me qira dhe argjendarët Austriake kan një frikë te madhe,sepse ata duhet  të investojnë shuma te medha parash per  sigurimin e objekteve të tyre, për të siguruar nga grabitje, që janë shpesh here brutale. 

SHPËRNDAJE