Këtë vit Departamenti regjistroi gjeneratën e katërt, me numrin e studentëve që ngriten në 300.  “Me këtë brez studentësh që ne ofrojmë 13 programe të akredituara të studimeve, ku klasat janë të mësuar nga profesorë nga Beogradi, Novi Sad, Nish dhe Novi Pazar – thotë perr “Vranjske” koordinatori i Departamentit Kujtim Sadriu, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Rruga e “15 nëntorit” ku ndodhet përkohësisht Departamenti Akademik, permbane studimin e gjuhës angleze, gjuhë gjermane dhe serbe me literaturë, drejtësinë penale,  kriminalistikën, shkenca kompjuterike, ekologjisë, psikologji, pedagogji, Ari figurativ të aplikuara.

I ri dhe ambicioz, bashkebiseduesi ynë thekson se Departamenti i Novi Pazarit Universiteti ekziston pa asnjë mbështetje financiare, dhe se nga viti në vit, duke zgjeruar numrin e  studentëve nga qbedra te ndryshme te Lugines se Preshevës

“Te rinjtë shqiptare, serbë dhe maqedonas nga Presheva, Bujanoci, Vranja, Vlladiçin Han dhe Kumanovë, përveç studimeve të rregullta, puna e përditshme e të mësuarit mësimet e tolerancës dhe afrimit..” shton Sadriu.

 

Ai shtoi se këtë vit studentët më të mirë të brezit që regjistruar në studim në vitin 2014 për të marrë të drejtën për të mbrojtur teza dhe kështu të kene një diplomë nga Universiteti Ndërkombëtar i Novi Pazarit.

Falë rezultateve të përgjithshme deri më tani, vjeshtën e kaluar, në hyrje të Preshevës, në lagjen Vëllzerit Frashëri filloi ndërtimin e ndërtesë pesë-katëshe, në të cilën studentët do të kenë qasje në 2.400 metra katrorë për të gjithë mësimdhënie dhe aktivitete të tjera.

Koordinatori Kujtim Sadriu thekson se ndërtesa e re do të përfundojë këtë verë, kështu që do të marrë nxënësit e parë në vjeshtë./Vranjske

SHPËRNDAJE