Preshevë, 14 shkurt  -Reparti më i ri ambulator lindjes në Luginen  është  në Preshevë i cili u hap në korrik 2015 fale qeverise zvicerane dhe BE-së dhe deri dikund i Kosoves dhe Shqipërise me 50 mije euro ( sa per “zavoja” dhe letra tauleti) që përkujdesdet  për gratë shtatëzëna nga komuna e Bujanocit dhe gjatë krizës së refugjatëve në Preshevë, ku  ka lindur edhe një emigrant. Eshtë ky emigranti i dyte qe lindë në  Preshevë, pas atij qe e pagëzuan me emrin Presheva, njofton agjencia e lajmeve “Persheva jonë”

 

Sivjet vetem 9 foshnje ne Presheven prej 30 mije banorëBerisha femija i pare i lindur ne Preshevë 

Merita Berisha, eshte fëmija i parë i lindur në repartin e maternitetit në Preshevë ambulator. Ai tani ka një vit e gjysmë, dhe gjatë kësaj kohe ka edhe qindra fëmijët tjere te pagezuar si: Alban, Muhamed, Kosovare, Shqiptar, Janina, Flamur, Dorant, Emine et..  – kanë lindur në mënyrë natyrale ku nenat dhe bebet e tyre jane shëndosh e mire si topi.

Meoshet se sivjet ne Preshve kane lindur vetme nent foshnje ne ekte repart. Kurs ene qytetin ePreshves kur shetit njeriu per cd dite te byne ne sy se paku 10-15 gra ne ditë shtatëzëna..?! Sipas njoftimeve të ekipit te gazetarëve nga terreni mesohet se  lindjet e foshjeve në Preshevë bëhen 3-4 here më shume jashtë se sa brenda, maternitetit te ketij qyteti ?! Ku sivjet pati vetem nëntë foshnje?! Vec kesja edhe raporte nga Enti i dsatsitikave ne Serbi flet se shtmi me i madh ne Serbi esshte ne Presheve,dhe vetevtiu shtrohet pyetja ku po lindin  ato nenat shqiptare ?!

 

Vec, kesja ështe interesant ne polikat kadrovike ne Presheve, ne veqanti ne Shtëpine e Shëndetit. Habite fakti  se si eshte e munndur qe psh ne Presheve ka mbi njëqind mjek, specialiste te diplomuar qe presin punë, kurse ne shtëpine e shendetit punojne serbe nga “pizde materina” nga Bujanoca, Vranja apo Nishi ?! Vec kesaj edhe me keq eshte se mjekët shqiptare te diplomuar ose nuk i marrin ose jane te detyruar te marrin ndynjane n’sy, te shkojne te punojne ose ne Kosovë, Shqiperi; Maqedoni ose dikud jashte ne perendim.

 

 

SHPËRNDAJE