Dom zdravlja, foot J.S.Bujanoc, 4 prill  -Tre Këshilltarët Komunes në Preshevë, të udhëhequr nga këshilltarët e Partisë për Veprim Demokratik (PVD), kane kërkuar sot largimin e drejtorit Driton Salihu nga posti ne krye te Shtpeise  Shëndetit  (“Lider PDD Šaip Kamberi zatražio smenu direktora Doma zdravlja Dritona Salihua”) dhe ky propozim u mbështet nga një peticion prej më shumë se 1700 banorëve lokalë, raportojnme mediat serbe, tranbsmeotn agjencia e lajemeve “presheva Jonë”

“Në kamera pamjet e sigurimeve shoqërore lëshuar nga qendra shëndetësore, ku ju mund të shihni presidentin tonë të Bordit Ardita Sinani Komunal. Kjo dukur anti lijgore eshte disktura nga sambliste e komune sse Preshvës..” thotë udhëheqësi i PVD Shaip Kamberi.

Edhe pse Driton Salihu nuk ka dashur të komentojë mbi kërkesën për shkarkimin e tij, ai ka thne se “përfaqësuesit e PVD po manipulojne me qytetarët, sepse ata mblodhen nënshkrime, e cila filloi më 30 mars cka kishte dështuar.”

Siç vuri në dukje, më të madhe të abuzimit me nënshkrimet dhe numrat e identifikimit, shumë të shfaqet disa herë, por lista përfshin gjithashtu njerëz të cilët nuk jetojnë në Preshevë, ka then Salihu.

Sipas gazetave serbe Drejtori i Shëndetësisë eshte  njed jaran shum i afert (“direktor Doma zdravlja Drtion Salihu važi za najbližeg saradnika aktuelnog predsednika opštine Šćiprima Arifija”) te Kryetarit Shqiperim Arifi, i cili nxorri fotografi nga  kamerat e sigurisë te Ardita Sinani (duke cenuar te drjeten e saj rpivare si nene  ebashkeshorte) u dhe shpejt në profilin e Driton Salihu.Résultat de recherche d'images pour "Driton Salihu presheva jone"Résultat de recherche d'images pour "ardita sinani kamera driton salihu"

SHPËRNDAJE