Bujanoc, 4 prill -Nëse i leshin nje sy faqes se zyrtare të Komunës së Bujanocit, nuk e len pershtypjne se eshte e komunes se Buianocit me shumice shqiptare. Themi keshtu sepse aty jo qe mngon gjuha shqipe, por gjuhet aty jane perzier ma mish apo si thone ne popull “lesh thivi”,  shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Shpiunka: Mish mash me shqipen e serbishten ne faqen e komunes se Bujanocit

Në faqen zyrtare të internetit të Komunës së Bujanocit, ka pasur një përleshje, shkruna nje gazete serbe ne shkrimine saj me titull: “ŠPIJUNKA: Potkralo se “lj”, transmeton gazeta serbe “Vecerni Novosti” 

Natyrisht, ata ishin disa nga punonjësit e ngarkuar për shërbimin e faqes e akne bere “lesh”  thivi gjuhen shqipe, ne te ciolenb domnon serbishtja, në një komune mazhorance shqipare. Lajme të ndryshme, çështje për kryebashkiakun Shaip Kamberi, raportimi i problemeve, struktura e administratës komunale janë shkruar në gjuhën serbe. Megjithatë, kur përmenden e-mailet zyrtare, ka pasur një gabim, kështu që faqja është një fjalë që mund të jetë një kombinim i gjuhës serbo-shqipe. Por edhe kur e klikon ne shqip, te del serbisht ?!

Do perkujtuar se para gjashte vitesh kur kyretzar i komunes se Bujanocit ishte Nagip Arifi ishte ne shnejster te krtikave serbe, pèse en faqen e tij e kishte vednsour Bujacoin, Kosovne jashta Serbisë. Kete veprim mediat serbe e kishin konsideruar “skandaloze” (“SKANDAL: Na sajtu opštine Bujanovac Srbija bez Kosova!”) qe ne fakt mediat boterore, CNN, “Le Mond” madje edhe disa ne Serbi, ku në harta, Kosoven e paraqesin ne vete, jashta Serbisë, dmth si shtet fqinje i Serbise, shkrun agejncia e lajmeve “Presheva Jonë”

Por kryetari i atëhershem Dr.Nagip Arifi, Beogradit dhe mediat serbe ju kishte pergjigjur shkurt se “Se kjo eshte krejt nromale qe Kosova është një shtet i pavarur, i njohur nga Shtetet e Bashkuara dhe ashtu duhet paraqitur ne harta!..” (“Arifi: Normalno, Kosovo je nezavisna država, priznata od strane SAD”), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Me kete “skandal” ishte perfshi edhe anetare te qeverise serbe. Madje sipas shefit  Trupit Koordinues për “Serbine Jugore” (Luginen e Preshevës) Zoran Stankoviç i cili kete rast e ka dënuar, sipas tij “eshte ky nje provokim i radhes ne Luginen e Preshevës.  Por, per mungesen e  gjuhen shqipe sot ne faqen zrtare te Komunes se Bujanocit, nese qeveria apo mediat serbe nuk reagon, atëhere kush duhet te reagojne?!

Résultat de recherche d'images pour "sajtu Opštine Bujanovac kosovo"

SHPËRNDAJE