Medvegjë, 18 shkurt -Lideri nga Lugina e Presheves Muharrem Salihu deputet nga Medevgja gjate qendrimit dyditore ne Beograd ka zhvilluar nje ser aktivtetesh diplomatike me ambasadorë e perfaqesues te misioneve nderkombëtare si dhe me disa organizata te shoqerise civile, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Muharrem Salihu i shoqeruar nga Dr.Vlora Ferati Sachsenmaier fillimisht takimet i kane nisur ne amasaden e SHBA-ve, rrespektivisht me keshilltare politike. Nje ore diskutim rreth dhe per Medvegjen dhe diskriminimin e te drjetave te shqiptareve ne Luginen e Preshevës. Takimi ishte vazhdimesi e iniciativave gjat takimeve nga vizita e fundit qe kishte z.Salihu ne Washington DC.

“Edhe takimi me diplomatin gjerman ishte miqësore dhe i rendesishem nëkontestin e interesimit te tyre per poziten e shqiptareve në Serbi e veçanrisht në Medvegje. Ishte kënaqësi e ndersjellë edhe takimi me Ambasadorin Shqiptare në Beograd..” ka thenë z.Salihu per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” 


Takimi me OSBE-n gjithashtu ishte vazhdimesi e takimeve paraprake në Hage si dhe perfaqesuesen e komisionit te Helsinkut per te drejtat Humanitare. 
Takimi me aktivisten e njohur per te drejtat e njeriut zonja Natasha Kandiq ishte i fundit sipas axhendes, por, jo me pak i rendesishem. Me gjeresisht, neser gjat takimit te organizuar nga AFEDS në Prishtne.

 

SHPËRNDAJE