“Nëse vazhdon kështu, Bujanovci do të bëhet Preshevë” (“Ako se nastavi ovako Bujanovac će postati Preševo”) eshte kly titulli i B92 duke menduar se Bujanoci po shkon kah preshevalizimi, jo politikisht, por per nga numri i popullise si shumice, trasnmeotn ajencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Millosh Jovanoviq, nga Partia Demokratike e Serbisë  ka thënë sot në Bujanoc se “asnjë shkëmbimi i territoreve nuk është një opsion si zgjidhje të çështjes së Kosovës.”

Në një tribunë në qytetin ne kufi me Kosoven, ne Bujanoc, ai paralajmëroi se dorëzimi i Kosovës dhe leja për Prishtinën për të marrë një karrige në Kombet e Bashkuara hapën çështjet e shpërbërjes së mëtejshme të Serbisë.

“Nëse vazhdon kështu do të bëhet Bujanocit e Preshevës. Por jo këtu, jo për t’u kujdesur, pas Vranjës. Sigurisht, e ndjekur për pyetjet e hapura të Rashkës, Republikës Serbe dhe madje edhe e ashtuquajtura çështje e Vojvodina,” udhëheqësi DSS

Ai ka thënë se qytetarët e Serbisë, në qoftë se qeveria bie dakord për ndarjen e Kosovës, në vend të adresimit të çështjes së organizimit të shtetit dhe ekonomisë përsëri një ditë duhet të merren me temën e Kosovës.

Milos Koviç, kryetari i Këshillit Politik të DSS, tha gjithashtu se shkëmbimi i territoreve nuk mund të jetë një zgjidhje, duke thënë se Kisha Ortodokse Serbe mund të jetë më e fuqishme në parandalimin e dorëzimit të Kosovës.

“Ankesa për mbrojtjen e Kosovës u nënshkrua nga 14 akademikë Sanu, 12 peshkop i 400 profesorë dhe doktorë të shkencës, por se mediat nuk kanë raportuar,” tha Koviç.

Anëtar i Këshillit Politik të DSS Çasllav Koprivica, tha se politikanët lokalë gara për të bashkëpunuar pikërisht me ato vende që janë ish nën presion për të njohur pavarësinë e Kosovës.

Ai u tha qytetarëve të Bujanocit se nëse qeveria pranon shkëputjen e Kosovës, ata do të jenë në kufirin e Shqipërisë së Madhe në të ardhmen.

SHPËRNDAJE