Në takimin e radhës, Këshilli Kombëtar, analizoi situatën politike në trojet shqiptare dhe erdhi në konstatim:

Terrorizmi shetëror sllavo serbo-maqedon, është duke thurrur komplote kundër çështjes

së pasgjidhur shqiptare në ballkan.

Ata duke sajuar konspiracione po përpiqen për ta komprimituar popullin shqiptar.

Disa qindra kadet të shkolluar në Akademitë ushtarake të ish – RSFJ, me prejardhje

nga shtetet e ish-Lëvizjes së mosinkuadrimit, të mbështetur nga Beogradi dhe Shkupi,

po përgaditen për të përgjakur edhe njëherë ballkanin.

Vrasja makabre e pesë të rinjëve tek liqeni në Smillkovcë afër Shkupit, është vepër

konspirative e Beogradit dhe Shkupit.

Rreshtimi” i Beogradit dhe Shkupit në kuadër të luftës globale kundër terrorizmit, duke

i akuzuar shqiptarët për islamist radikal përmes inskenimeve konspirative është e

patolerushme.

Shqipëtarët në ballkan, me tri fe, janë shembull më i mirë për tolerancë fetare.

Cështja e pa zgjidhur shqiptare, nuk ështe çështje fetare, por çështje kombëtare e një

populli të lashtë Ilir.

Lufta çlirimtare e UÇK-së nuk ka pasur, as nuk do të ketë qëllim “themelimin e kalifatit

ballkanistanik” siç shpifin Beogradi e Shkupi, por luftë çlirimtare kundër shovenizmit

dhe hegjemonizmit sllavo serbo-maqedon.

Përkundrazi LPK do të angazhohet për mbrojtjen e vlerave dhe koncepteve demokratike

perëndimore.

Këshilli Kombëtar i LPK-së shprehë shqetsim për heshtjen e autoriteteve qeveritare të

Tiranës, Prishtinës dhe subjektit shqiptar në bashkqeverisje të Shkupit ndaj këtij

komploti.

Këshilli Kommbëtar i LPK-së

Shkup, 13. Maj 2012

SHPËRNDAJE