Lëvizja e Re paralajmëron protestë kundër tarifave doganore afër pikës kufitare në muqibabe.Protesta do të mbahet me moton” Hiqni tarifat” te vendosura në bisedimet e  Brukselit mes delegacionit të Kosovës dhe atij të Sërbis  nga këto bisedime u dëmtuan më shumë qytetarët e Luginës së Preshevës të cilët janë të obliguar për hyrjen në Kosovë të pagujn 60 euro për dy jave.

Protesta do të mbahet me 17.03.2012 të shtunën ora 14 afër pikës kufitare në muqibabe ku ftohen qytetarët dhe gjitha organizatat që funksionojn në Luginën e Preshevës t i bashkangjiten protestës me veturat e tyre,protesta do të jetë e qetë dhe rruga nuk do të bllokohet.

Me këtë protestë do të kërkohet nga qeveria e Sërbise dhe ajo e Kosovës heqja e tarifave doganore.

SHPËRNDAJE