Në mestitulli “letra e humbur” gazeta zvicerane “Le Temps”, duke ju referuar agjencisë informative “Presheva Jonë” ka shkruar se z.Falco Galli, zëdhënës i Zyrës Fdederale për Drejtësi (OFJ) ka konfrimaur se ai letren nga amabsada kosovare ka pranur që të enjten e fundit (11 pril l2011). Nga kuriziteti, gazetari agjencia shqiptare “Presheva Jonë” ka sensibilura vonesën e kësaj letre e cila ishte “humbur” letra në fjsalë për disa javë në ambasadën kosovare në Berne e cila ishte dedikuar autoriteve zvicerane nga Ministria e Drjetësisë së Kosovës në Prishtinë, shkruan “Le Temps”. 
 
Berne 14 maj, AIK-Presheva Jonë
 
“Krimet e luftës: Prishtina don të pengoje një sktradim drejt Serbisë” (“Crimes de guerre: Pristina veut empêcher une extradition vers la Serbie”) është ky titulli i shkrimit lidhur me rasdtine Shemsi Nuhiut  botuar sot në të përditshmen autoritative zvicerane “Le Temps” nga autorja  Valérie de Graffenried, raporton agjencia informative kombetare “Presheva Jone” nga Gjeneva.
Beogradi akuzon Sh.N. se paska bërë krime lufte në vitin 1999 dhe kërkon ta gjykojë atë. Ndërsa, Ministria  e Drjetëisë nga Prishtina ka këruar t’mos bëhet ekstradimi i tij në Serbi.,.ku deputetë lokal flasin për një manipulim politik nga ana e Beogradit, shkruan në fillim e përditshmja zvicerane “Le Temps”. Në vazhdim kjo gazete shkruan se lidhur me rastin Sh.N, kosovarët kanë reaguar, me drojën se kundër tij po përpiqet të zhvillohet një proces arbitrar, për cka është këruar nga autoritet helvetike për moskestradim. Afera është tejet delikate dhe e nxehtë duke provokuar tensionime mes Beogradit dhe Prishtinës, nënvizon gazeta.
Me kerkesën e pales serbe më 14 prill të këtij viti Sh.N ishte arresuar në Vevey të Zvicrës, gjitnjë me akuza për “krime të bëra diku në Gjilan në vitin 1999” sa ishte ish-ushtar i UCK-së. Me kerksën e palës serbe më 8 mars për ekstardim atë e prezentojnë si qytetar nga Serbia. Ai është me origjinë nga Presheva, një qytet ky i banuar kresisht me shiptarë entik me mbi 90 për qind ka shkruar “Le Temps”.
 
Në vazhdim në mestitulli “letra e humbur” gazeta në fjalë, duke ju referuar agjencisë informative “Presheva Jonë” ka shkruar se z.Falco Galli, zëdhënës i Zyrës Fdederale për Drejtësi (OFJ) ka konfrimaur se ai letren nga amabsada kosovare ka pranur që të enjten e fundit (11 pril l2011). Nga kuriziteti, gazetari agjencia shqiptare “Presheva Jonë” ka sensibilura vonesën e kësaj letre e cila ishte “humbur” letra në fjsalë për disa javë në ambasadën kosovare në Berne e cila ishte dedikuar autoriteve zvicerane nga Ministria e Drjetësisë së Kosovës në Prishtinë, shkruan “Le Temps”.
 
Gazeta zviceran ka kontaktuar Naim Malaj i cili ka refuzuar të japin detaje rreth këtij dokumenti. Është konfirmuar se Sh.N po ashtu eshte qytetarë i Kosovës “përndryshe Kosova nuk do të kishte intervenuar”, nënvizon “Le Temps” duke shtuar se nje nënkosul i ambsasdës paska vizituar Sh.N në burg.
SHPËRNDAJE