fidel-castro

Njeriu që e drejtoi Kubën komuniste për thuajse një gjysmëshekulli u nda nga kjo jetë në moshën 90-vjeçare.

Njoftimi për vdekjen e tij është dhënë në televizionin kubanez.

Një ish-revolucionar, ai nisi ta linte pushtetin në vitin 2006, duke ia kaluar atë përkohësisht të vëllait më të vogël, Raul Kastro. Ky i fundit e zuri vendin e tij përfundimisht si president dy vite më pas, në 2008-n.

Dalja e tij e fundit publike ishte në janar, në kryeqytetin e Kubës.

Fidel Castro do të reagonte kështu ndaj përmirësimit historik të marrëdhënieve diplomatike midis Kubës dhe SHBA-së:

“Unë nuk i besoj politikës së Shteteve të Bashkuara, as kam shkëmbyer një fjalë me ta, por kjo nuk do të thotë se e hedh poshtë një zgjidhje paqësore të konflikteve.

SHPËRNDAJE