Preshevë, 13 tetor  -Dje, ne diteten e madhe te xhumasë, pas namazit eshte mbajtur ceremonia  e varrimit te voglushit Flamur Kadriut, nxenes i kl. se pare ne shkollen fillore “Zenel Hajdini” ne Raince te Preshevës, ku muaren pjese qindra gjemate nga mabre Lugina e Preshves nga Kosava e Maqedonia dhe diaspora shqiptare. Ai nderroi jete diten e enjte ne gjate ores se mismit, mbi libra te cilat i deshi aq shume, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Lamtumire FLAMUR, i thane qindra shqiptare ne Luginen e Presheves ne varrimin e nxënesit te klases se pare. Pos fmialjareve, imamit te njohur nga Presheva dr.Adnan Ahmedi dhe shue hoxhallare tjere muaren pjese edhe nxenes te klases dhe shkolles etj..nga mbare Lugina e Presheves per t’i dhene lamtumiren e fundit Falmurit.

Flamuri nxënesi i klases se pare i cili veq sa kishte filluar te njihet me numrat dhe shkronjat e gjuhes shqipe, ai nderroi jete ne klasë papritmas ne orën mesimit duke mesuar shkrim leximin.  Sot Presheven kane mbuluar rete e zeza.. Lugina po vajton. Imadh e i vogel ne lote.

Kur vdes nje plak dridhet shpija, kur vdes nje burre dridhet katundi, por kur vdes nje fëmijë (sabi) dridhen kodrat, por Flamuri nuk leviz, mbetet aty ku ishte, në zemrat tona dhe nuk do te harrohet kurre, ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” e cila ka marrur ket lajm me shume pikellim. Redaksia u dergon ngushllime prinderve dhe familjes Kadriu. Allahu n’Xhehnet dhe sabri kofte me ju.

Mbi varrin e Falmurti u vene djetar kunroa ne shenje lamtrumrë edhe rrespekti. Ato ishin nga shoket klases, nga shkolla e bashkefshataret e tij.

 

 

SHPËRNDAJE