polllMediat fracneze  raporton se një çift i kishte dhënë kalshnikov te Serbise vrasesit  Nicë të Francës.

Policia franceze ka prangosur çiftin shqiptar në mëngjesin e ditës së sotme. Vrasësi në Nice, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, kishte hyrë në një turmë me njerëz derisa kishte shkrepur edhe me armë në drejtim të tyre  duke lënë 84 persona të vrarë.

Çifti shqiptar ende është i dyshuar se i kishte dhënë armën terroristit derisa hetimet tregojnë se ata nuk ishin të përfshirë drejtpërdrejt në shitblerjen e armës.

Edhe “The Telegraph”, i cili i referohet rrjetit francez medial, BMF TV, shkruan se “një çift shqiptar, i dyshuar se i ka siguruar Bouhlelit një pistoletë automatike 7.65mm me të cilën ai shtiu në drejtim të policisë para se ata ta qëllonin për vdekje, janë në mesin e gjashtë personave që ende janë nën arrest”.

Ky televizion ka raportuar gjithashtu se gruaja e Bouhlelit, e cila gjithashtu u mor në pyetje, është liruar tashmë.

Serbia furnizon me armë ISIS-in. Kallashnikovët nga KG në duart e terroristëve në Paris

kallashet e serbise per isisin

Lidhur me lidhjet e Serbisë me atentatin fundit ne Paris dhe trafikun e armeve nga Beogradi drejt Francës sot është marrur edhe e përditshmja zvicerane “Le Matin. Me titullin: Sulmet e PARIS – Disa pushkë të përdorura nga autorët e 13 nëntor u prodhuar në Serbi. (Plusieurs des armes utilisées viennent de Serbie”), transmeton “Presheva Jonë”. Gazeta në fjalë në vazhdim ka shkruar se “Shumë nga armët e përdorura nga ISIS ne Paris vijnë nga Serbia është ky titulli i shkrimit te gazetës zvicerane “Le Matin” duke bere fjalë mbi terrorizmin ndërkombëtar, gjegjësisht rreth sulmit te ISIS-it me 13 nëntor ne Paris dhe lidhjet e terroristeve me Serbinë dhe trafikun e armeve Serbi via Fance.

Disa pushkët e sulmit të përdorura nga terroristët në Paris dhe shëruar nga policia janë prodhuar në 1990 nga ish arsenalin shtetëror serb të armëve të vogla, ka shkruar sot gazeta zvicerane “Le Matin”.

Pjesë e pushkëve të sulmit të përdorura nga autorët e sulmeve të 13 nëntorit në Paris dhe më pas të sekuestruara nga policia janë prodhuar në Serbi. Ata vijnë nga fabrika armëve në Serbi.

Qindra e mijëra armëve të paligjshme ka mbetur në duar private apo organizata kriminale pas luftërave të 90 përmbytjes më të madhe të Ballkanit Perëndimor dhe trafikimi i armëve është ende atje. “Shitjet janë tani të kontrolluara rreptësishtë nga qeveria dhe çdo dhomë të destinuara për eksport duhet të marrë një miratim nga autoritetet”, thotë drejtori.

Policia kërkoi gjithashtu për një gjysmë-automatike pistoletë CZ 99 9mm, prodhuar gjithashtu nga Zastava I Oru që nga 80 “Ne kemi vendosur që ai shkoi në një kompani të regjistruar për shitjen me pakicë të armëve në Serbi “, tha Milojko Brzakovic. “Policia tani do të gjeni ofertuesi i parë dhe të ndjekë gjurmët armë.”

SHPËRNDAJE