Résultat de recherche d'images pour "SANTIAGO Chile interpol"Santiago, 15 tetor -Shefat e policisë dhe ekspertët e sigurisë nga e gjithë bota do të mblidhen në Asamblenë e Përgjithshme të 88-të të INTERPOL-it në Kili qe do te nis punimet katerditore (15-18 tetor) ne Santiago për të adresuar një sërë çështjesh globale të sigurisë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Interpoli permes “Presheva Jonë” konfirmon letren nga Prishtina duke ju përgjigjur pozivisht autoriteteve kosovare 

Presidenti i Kilit, Sebastián Piñera, hapi zyrtarisht Asamblenë e Përgjithshme të INTERPOL që do të trajtojë kërcënimet e krimit të organizuar aktual dhe të ardhshëm dhe terrorizmit. Kurse Presidenti i INTERPOL-it, Kim Jong Yang u tha delegatëve, “Besimi është malli ynë më i vlefshëm. Theshtë toka nga e cila mund të rritet bashkëpunimi, në mënyrë që zbatimi i ligjit në të gjithë botën të mund të korrë përfitimet.

Për të adresuar peizazhin e kërcënimit vazhdimisht në ndryshim, Sekretari i Përgjithshëm Stock tha që një INTERPOL i fortë dhe neutral ishte më thelbësor se kurrë.

“Rrjeti i INTERPOL është një sistem global paralajmërues i hershëm për të siguruar që të arratisurit nuk mund t’i shmangen drejtësisë.

Me rekomandimin e MPJ te Kosovës  sot, kur po mbahet mbledhja e Asamblesë së Përgjithshme e Interpol, kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka kërkuar shtyrjen e votimit të Kosovës për anëtarësim në organizatën ndërkombëtare të policisë për vitin e ardhshëm.

Në një njoftim të Zyrës së Kryeministrit, thuhet se kjo ka ardhur si rezultat i rekomandimit të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Interpolit i përgjigjet pozivisht Prishtines zyrtare. Kete kerkse e ka përshndtur edhe Interpoli shiptar qe po ndjek punimet e Sesionit te 88 te AP te Interpolit ne Santiago te Kilit.

Letren ne fjale te derguar nga Prishtina e kane konifrumar per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” para pak nje qasti (ne ora 15 sipas ores lokale ner Santiago) zyrtaret e Interpolit ne Santiago, ku po mbahet samiti boiteror i kesja organiazte nderkombëtare.

“Të martën më 15 tetor, INTERPOL ka pranuar një letër nga autoritetet në Kosovë ku thuhet se për shkak të ndryshimit në qeveri, ata dëshirojnë të shtyjnë kërkesën e tyre për anëtarësim deri në Asamblenë e Përgjithshme të vitit të ardhshëm. Bazuar te këtij njftimi nga Prishtina, pika per Kosovën, nuk do të shqyrtohet gjatë Sesionit te te 88-të të Asamblse se Përgjithshme në Santiago, Kili..” thuhet nder tjera ne deklaraten e zyrtareve te Interpolit derguar gazetarit te “Presheva Jonë”. (“On Tuesday 15 October, INTERPOL received a letter from authorities in Kosovo stating that due to the change in government, they wish to postpone their application for membership until next year’s General Assembly. Based on this information, the item will not be considered during the 88th General Assembly in Santiago, Chile“).

Ne dite e pare te punimeve të Asamblene e Përgjithshme te Interpolit ne Santiago eshte pare edhe zëvendëskryeministri dhe Ministri i Brendshëm i Serbisë Nebojsa Stefanovic. Ai ka falënderoi, pak minuta para fillimit të seancës së Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit në Kili, gjithë ata siq u shpreh ai “që respektojnë integritetin territorial të Serbisë, perfshire ketu edhe Kosovën”

Ju perkujotjme se vitin e kaluar ne Dubai ka ndadhur një luftë të vërtetë e lobimit pro dhe kunder anetaresimit te Kosovës ne Interpol midis dy palëve. Lobimit dhe propaganden e eger serbe kunder anetaresimit te Kosovës ne Interpol, Serbia e pagoi shrenjt ku qeveria kosovare i vuri taska 100% mallrave serbe.

 

SHPËRNDAJE