Pas tërmetit shkatërrues në Shqipëri, Coop po merr pjesë në ndihmë emergjente me një donacion prej 100,000 franga. Këto para i dhurohen REDOG dhe Kryqit të Kuq Zviceran përgjegjës për kërkimin e personave të zhdukur. Do përkujtuar se ne kete  firmo gjigante ne Zvcer punojne mbi 500 shqiptare nga Kosova, Maqednia, Presheva (“Suite au séisme dévastateur en Albanie, Coop participe à l’aide d’urgence avec un don de 100 000 francs. Cette somme est versée à REDOG et la Croix-Rouge suisse chargée sur place de la recherche des personnes disparues.”) thuhe tne njfotimin e Coop derguar agjencise së  lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra

Ndyrshe, gazetari shqiptare në Pallatin Federal ne Berne falenderon ministrin Cassis për ndihmen e Zvicres ofruar Shqipërisë

Gazetari shqiptarne Gjenevë Nefail Maliqi ministrit zviceran Casiss: Falemnderit, Danke, Merci la Suisse avec grande coeur pour l’Albanie!..”

“Falemnderit, Danke, Merci la Suisse avec grande coeur pour l’Albanie!..” me keto fjalë ka nisur letren gazetari Nefail Maliqi ne Gjenevë drejtuar ministrit te jashtem zviceran Ignazio Cassis (Département fédéral des affaires étrangères-DFAE) në Bernë. Me pastaj ne kete leter thuhet se “Miku i mire shfet ne dite te veshtira, thëne kjo ndershiptaret qe perdoret edhe tek zviceranet, aktualisht po deshmon jo vetem humanizmin por edhe forcimin e  miqesisë zvicerano-shqiptare. ..”

Ekipi i qenve të shpëtimit REDOG do të ndërhyjë në Shqipëri qe en diten e pare. Në bashkëpunim me partnerët turq të organizatës së shpëtimit Gea Toprak Ana, REDOG ka filluar kërkim-shpetimi e personave ne gërmadha. Ekipi përbëhet nga tre ekipe të qenve të kërkimit të viktima dhe një mjek. Falë partneritetit me Rega, ekipi do të udhëtojë direkt në zonën e katastrofës ne Durres me avion Rega.

Kjo s’eshte ndihma e pare e Zvicres ndaj shqiptareve , nese kemi parasysh rolin  dhe angazhimin e qeverise zvicerane bashke me qindra ushtare (Swisscoy) gjate dhe pas luftes ne Kosovë.L’image contient peut-être : 2 personnes, chien, chaussures et plein air

SHPËRNDAJE