Berne, 27 Nentor -Tragjedia nga Termeti i djeshem qe ka goditur disa pjese te Shqiperise ka mobilizuar jo vetem vendoret dhe shqiptaret ne ballkan e diaspore, por edhe vendet evopiane. Keshtu Zvicra pa zhurme e para u gjend ne ndihme, ne vendin e ngjarjes në Durres ku ishte epiqendra e termetit, duke shkaktuar deme te medha ne njerez dhe materiale (31 viktima dhe rreth 700 te lenduar) shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Gazetari shqiptarne Gjenevë ministrit zviceran Casiss: Falemnderit, Danke, Merci la Suisse avec grande coeur pour l’Albanie!..”

Résultat de recherche d'images pour "cassis nefail"Per kete solidarizim dhe ndihmen e Zvicres ndaj popullit shqiptare gazetari ynë Nefail Maliqi ne Pallatin Federal ne Berne ka Falenderuar Ministrinë e Punëve te Jashtme te Konfederates Helvetike (“Eidgenössisches Departement fürauswärtige Angelegenheiten EDA“) Ne letren falenderuese derguar shefit te diplomacise zvicerane Ignazio Cassis gazetari yne Maliqi ne Gjeneve ka falenderuar popullin dhe qeverine zvicerane për angazhimin dhe ndihmesen ofruar popullit shqiptare ne tragjedine e fundit ne Shqiperi pas goditjes se termetit.

“Falemnderit, Danke, Merci la Suisse avec grande coeur pour l’Albanie!..” me keto fjalë ka nisur letren gazetari Nefail Maliqi ne Gjenevë drejtuar ministrit te jashtem zviceran Ignazio Cassis (Département fédéral des affaires étrangères-DFAE) në Bernë.

Me pastaj ne kete leter thuhet se “Miku i mire shfet ne dite te veshtira, thëne kjo ndershiptaret qe perdoret edhe tek zviceranet, aktualisht po deshmon jo vetem humanizmin por edhe forcimin e  miqesisë zvicerano-shqiptare. ..”

Ekipi i qenve të shpëtimit REDOG do të ndërhyjë në Shqipëri qe en diten e pare. Në bashkëpunim me partnerët turq të organizatës së shpëtimit Gea Toprak Ana, REDOG ka filluar kërkim-shpetimi e personave ne gërmadha. Ekipi përbëhet nga tre ekipe të qenve të kërkimit të viktima dhe një mjek. Falë partneritetit me Rega, ekipi do të udhëtojë direkt në zonën e katastrofës ne Durres me avion Rega.

Kjo s’eshte ndihma e pare e Zvicres ndaj shqiptareve , nese kemi parasysh rolin  dhe angazhimin e qeverise zvicerane bashke me qindra ushtare (Swisscoy) gjate dhe pas luftes ne Kosovë.

SHPËRNDAJE