Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa”, është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Edhe pse kur është kompozuar ka qenë me tekst, por kjo u pamundësua pasi që pakoja e Ahtisarit nuk lejonte një gjë të tillë.

Himni i Kosovës

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë

Çerdhe e dashurisë

N`ty shqipet fluturojnë dhe yjet ndriçojnë

Vend i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot

O nënë e jonë

Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë

Çerdhe e dashurisë

SHPËRNDAJE