medeveeePreshevë, 3 nëntor -Një delegacion nga komunat e Preshevës dhe Bujanocit dje ne Prishtinë kane takuar presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi me të cilin kane biseduar për gjendjen në Luginën e Preshevës. Megjithese Hashim Thaci nuk ka ndonjë far reputacioni ne Kosovën Lindore, bashke me premetimet për librat dhe njohjen e diplomave te cilat nuk u realizuan asnje deri tash. DFhe tash shtrohet pyetja sa mund t ju kishte ndihmuar preshevarëve kjo vizitë, pas të cilit deri dje vraponte edhe Ragmi Mustafa sikur edhe pas Vucicit ?!,  shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” .
Mungesa e te parit të Preshevës dhe Medvegjës u vërejt ne delegaconin nga Presheva te Thaci, cka edhe ne Prishtine kane pyetur, ku e keni Medvegjën dhe kryetarin e Preshevës  qe sigurisht nuk ishte me grip. Duket se dikush ja ka nue zullumin Shqipërim Arifit qe nuk po e marrin me vete ket kyretar te komunes.

 

shippaa

Siq kemi raportuar me Hashim Thaçin dje u takuan kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve Jonuz Musliu, dhe nënkryetari i komunës së Bujanocit, kryetar i asaj komune Shaip Kamberi dhe kryetari i Kuvendit Ardita Sinani. Ndryshe per viziten e djeshme ne Prishtinë,  kane reaguar edhe autoritetet e Medvegjës. “Tybe nuk na mbet edhe aq djeg me pa Hashim Thacin, por me shume na mbeti hatri se po na harrojne vec Beogradit tash edhe Presheva e Bujanoci. Injromin e Beogradit e presim, por tanëve jo?!  Ju qofte jazëk, sidomos atyte qe flasin me plot goje per unitet..” ka deklaruar për agjencine e lajmeve “Persheva jonë” Leme Xhema, nenkryetare e Medvegjës .

Nuk eshte ky rasti i pari qe pushetare tlokal ecin ne kyre ne vehte. Derisa dikush nga kreu i APN-së shkon ne Gjermani, tjetri nga PVD po te njeten dite ja shkep për Zvicër për aktivitete komunale, duke mos ditur se ku ju heq rrugën, hotelet..

Kjo mungese e Shqiperim Arfit i paska shkuar n vesh edhe mediave serbe. Keshtu sipas nje portali serb nga Vranja, Jugpress mungesen e kyretari te Preshvës dje tek Tahic ne Prishtine e ka shkruar keshtu: Ne  delegacioni nuk ishte përfshirë kryetari i Komunes  së Preshevës, që disa portale të vogla në gjuhën shqipe e kihisn interpretuar si bjokotim, për shkak se ai nuk paska ofruar mbështetje publike për ish-Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës..”

Nga burime mirë-informuara mesohet  se ky takim ka ardhur për shkak të kritikave publike të Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, në mediat kosovare se Kosova nuk ka të bëjë asgjë konkrete për të ndihmuar shqiptarët në jug të Serbisë. Dhe angazhimi, “misioni i ri” i Thacit tash ne Luginë i cili shume “misinin e ri ” e ka kënaqur në Kosovë?!..qe dnrshe qiuhet kjomarketing poltik dhe  fushate parazgjedhore. Ndryshe kësaj i thonë: m’ka qu nana me shperla gojën, ose “me la shurrë me m..”shipprrr

SHPËRNDAJE