Irani: Kush e vret antislamistin Salman Rushdi fitonë 3.3 milionë dollarë

Koka  e antislamistit Salman Rushdie kushton hic më pak se 3.3 milionë dollarë, pra ky është sot lajmi i ditës në opinionin  botëror. Më konkretisht Fondacioni iranian fetare që vënë një çmim për kokën e Salman Rushdie në vitin 1989, u rrit në 3.300.000 $ për vrasjen e shkrimtarit britanik pas trazirave në botën muslimane që solli një film anti-Islam, njoftojnë mediat botërore, transmeton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

Paris, 17 shtator
Ky Fondacion iranian i  “15 Khordad”  kishte vënë cmimin e  parë  për kokën e Salman Rushdie në shkurt 1989, pas një “fetva” (dekreti fetar) të Imam Homeinit, udhëheqësit të revolucionit islamik të Iranit, duke i bërë thirrje të gjithë muslimanët për të vrarë autorin për librin e tij blasfemuese “The Satanic Verses”.
Shpërblimi premtuar nga organizata të ngushtë në pushtet u rrit nga $ 500 000 për 3.300.000 $, ka thënë lideri i saj Hassan Sanei në një deklaratë të cituar nga agjencitë e lajmeve Mehr dhe ISNA.
“Për të vrarë Rushdie u dha për të zhdukur rrënjët e anti-islamike konspiracion, dhe kjo do të jetë shumë e përshtatshme për të kandiduar tani. Kjo është arsyeja pse unë shtoi shpërblimin prej 500 000 USD për vrasjen e ‘Rushdies ..” ka thënë  Hassan Sanei. Denigrimi i Islamit përmes një filmi  ka shkaktuar reagime dhe protesta të dhunshme gajhtë javës qës hkoi  në disa vende myslimane, duke përfshirë këtu edhe një sulm is hakmarrje  të përgjakshme kundër konsullatës amerikane në Bengazi (Libia), gjatë së cilës ambasadori u vra ambasadori amerikan.

SHPËRNDAJE