Résultat de recherche d'images pour "franco-suisse de djihadistes"Tetë persona jane arrestuar dite me pare qe i takojne nje grupi gjihadist franko-zvicera. Ato shfaqen në udhëkryqet e disa dosjeve. Bosi i kesaj bande te te arerstuarve eshte  serbi nga Zvicra. Shumë kohë para se quhej si “Abd’al Muhaymin Al Bosnja”,  ne fakt ershte eshte Milutin Jakovljevic (27) një rapper i njohuzr me presudonimin “Malakoff”, njfton agejncia e lajemeve “Persheva jonë” duke ju refreruat dy-tre burimeve te sherbimeve sekrete.

 

Bossi i kesaj bande te te arerstuarve eshte  serbi 27 vjecar nga Zvicra – Milutin Jakovljevic 

Eshte ky nje ljam “bomba kohore”. Kështu një burim i policisë i përshkroi tetë burra të moshës 18 në 65, nën hetime për “kriminelët terroriste shoqatë kriminale” dhe burgosi shtatë prej tyre të premten mbrëmje në Paris, gjatë kontrolleve të kryera në këtë operacion zvicerane-French ne Fracned te prira nga koamando Anti-Terrorizmit Nën-Drejtoria (SDAT) dhe ISB (Drejtoria e Inteligjencës të Brendshme).

Sipa sagjencise s elajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar brimeve te saja, rre islamike megjithatë pranuar shprehimisht në paraburgim e tyre duie qenë  “mbështetësit” e shtetit islamik duke shprehur gatishmërinë e tyre për të kryer një sulm në Francë. Zjarr me armë automatike, sulm me thikë, përdorimit të eksplozivëve … Ata ishin duke marrë parasysh të gjitha mundësitë, përmbledh një burim i afërt me hetimin.

Résultat de recherche d'images pour "franco-suisse de djihadistes"Bossi i kesaj bande te te arerstuarve eshte  serbi nga Zvicra. Shumë kohë para se quhej si “Abd’al Muhaymin Al Bosnja”,  Milutin Jakovljevic (27) një rapper i njohur me presudonimin “Malakoff”. Interneti ka mbajtur gjurmët e kohës dhe CV e kroatëve të Bosnjës i cili “ka lindur gjatë luftës në Bosnjë, i cili la vendin e tij në moshën 3 vjeç, i shoqëruar nga vëllai i tij dhe nënën e tij dhe u gjenden për të jetuar në Zvicër. I perqdneruar në Lausanne, ku shoqëruesi i tij kolumbian u arrestua nga policia zvicerane, ky baba u rrit në Yverdon-les-Bains. I konvertuar në Islam në vitin 2014, ai do të radikalizohej shpejt nga xhamia lokale.

SHPËRNDAJE