Fati i një djali “zviceran” varet nga një test i atësisë, se ke ka baba me te vertet zvicernain apo kosovarin edhe pse kjo nene kosovare 37-vjecare  eshte martuar me nje pesionist zvceran 66 vjecar?!, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar procesit gjyqesor dhe ministrise publike kantonale.
Si neper filma: Kush ështe nëna e re kosovare në Zvicer me një djal me “dy burra”. ADN per 7-vjecarin per te caktuar babain e tij të vërtetë, me zviceranin 66 vjecar apo te riun shqiptar

Plaku zvceran (66)  nga Cyrihut ka një martesë të bardhë me një kosovare te re 37 vjecare. Autoritetet tani kërkojnë që ai të marrë një test ADN për të gjetur nëse ai është “babai” biologjik i djalit të gruas së tij. Në rast të një rezultati negativ, fëmija mund të debohet nga Zvicra.
Një gjashtëdhjetë vjeçar nga Winterthur (ZH) duhej të shfaqej të enjten e kaluar në Institutin e Mjekësisë Ligjore të Universitetit të Cyrihut për të marrë një test të ADN-së. Ai duhet të përcaktojë nëse është babai biologjik i një djali 7-vjeçar, zbulon “Ostschweiz am Sonntag”.Në rast të një rezultati negativ, fëmija mund të humbiste kombësinë zvicerane. Ai gjithashtu mund të dërgohet me nënën e tij. 37-vjeçarja kosovar kishte një martesë të bardhë me 66-vjeçarin zviceran, Gjykata Administrative e Cyrihut kishte zbuluar. Ajo kishte paraqitur kërkesën për divorc në gusht 2009, vetëm dy muaj pas marrjes së lejes së qëndrimit.

Asnjë test i detyrueshëm

Autoritetet tani dyshojnë se një kosovar është babai biologjik i fëmijës edhe pensionisti zviceran konisedon se ai eshte djali i tij. “Në përgjithësi, çdo njeri mund të njohë një fëmijë që nuk ka ndonjë baba si të tijin. Ligji nuk siguron një test ADN për të provuar këtë.. ” tha Caterina Asgeli, avokate, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Ndërsa duke pritur rezultatet e testit, drejtësia e Cyrihut do të vlerësojë lidhjen midis zvicranit dhe djaloshit. Për të përcaktuar nëse në këtë rast mund të flasim për atësinë shoqërore. Megjithatë, vendimet e mëparshme të gjykatës nuk kishin arritur këtë përfundim: kishte ditur se burri nuk e dinte pjatën e preferuar të djalit, se nuk e dinte se çfarë ishte libri i tij i preferuar, dhe gjithashtu se djali kurrë nuk fjeti në shtëpi. Zuricher paguan vetëm 100 franga në muaj si pension.

 

Integruar dhe i shkolluar

Për Caterina Nägeli, për ta larguar fëmijën nga babai i tij si dhe terheqjen nga kombësia e tij zvicerane, do të jete kundër te drjtzave te fmiejve. Ajo thekson se djali është i integruar mirë në Zvicër dhe se ai është në shkollë.

Kush eshte 37-vjeçare kosovare ne Zvicer me nje djla me  “dy burra”

37-vjeçarja kosovare paraqiti kërkesën për divorc në gusht të vitit 2009, vetëm dy muaj pas marrjes së lejes së qëndrimit. Dhe vetëm pas kësaj ndarjeje ajo u bë shtatzënë. Djali i vogël ka lindur më 18 shtator 2010. Përkundër gjithë kësaj, 66-vjeçari Cyrih e njihte fëmijën si të tijin. Paterniteti mohohet babait biologjik të një fëmije

Një Argovian kohët e fundit u kthye në drejtësi për të njohur atësinë e tij gjenetike. Në të vërtetë, ndërsa kishte marrëdhënie me një grua të martuar, ajo kishte një fëmijë. Burri tradhtuar ka të drejtë të kundërshtojë saj vet vis-à-vis porsalindur, por ai nuk ka vepruar në këtë drejtim dhe të fituar automatikisht atësisë ligjore të foshnjë. Babai biologjik, duke bërë thirrje për një sulm ndaj personalitetit të tij, u drejtoi autoriteteve më të larta ligjore në vend. Tani, vendosi Gjykatën Federale, nëse nëna është e martuar dhe burri i saj nuk e kundërshton që fëmija është i tij, është status quo që mbetet në fuqi.

SHPËRNDAJE