Preshevë, 7 gusht -Kryetari i Bujanocit Shaip Kamberi, tha në Prishtinë se do të ketë “pasoja të rënda”, nëse e tërë Lugina e Preshevës nuk është përfshirë në kufijtë e procesit korrigjim, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Lideri i Lëvizjes së Kosovës “Vetëvendosje”, Albin Kurti, tha sot se çështja e korrigjimit të kufijve mes Serbisë dhe Kosovës do të hapen në shtator në Bruksel dhe se propozimi nuk është e pranueshme, nëse ajo ka të bëjë vetëm me pjesën e Luginës së Preshevës, jo të gjithë komunën e Bujanocit, Preshevës dhe Medvegjës në jug të Serbisë.

Siç është shpjeguar Kurti, negociatat duhet të respektojnë vullnetin e 99 për qind të shqiptarëve nga këto komuna që votuan për aneksimin e Kosovës 1 dhe 2 mars 1992, në një referendum, që Serbia nuk e njeh.

“Korrigjimi Kufijtë termi që përdoret nga Presidenti i Kosovës (Hashim) Thaçi është i papërshtatshëm dhe i rrezikshëm për shkak se termi mund t’i referohet një fshat të vetëm, një mal apo një zonë të vogël se sa të gjithë rajonin e komunave të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, të cilat duhet të respektohen së bashku dhe jo të ndara nga njëri-tjetri, “tha Kurti në një deklaratë.

SHPËRNDAJE