KRYEMINISTRI I REPUBLIKËS SË KOSOVËS HASHIM THACI VAZHDON TË KRITIKOHET, SI ZAKONISHT, NGA MEDIAT SERBE:

 

Kurir: Thaci i qëndron pas sulmeve në Dobrosin

“A i erdhi fundit i parajsës kriminale të Hashim Thacit”, kështu nis shkrimin e vet gazeta serbe Kurir rreth gjoja humbjes së përkrahjes së BE-së dhe komunietit ndërkombëtare ndaj kreut të qeverisë kosovare, për cka edhe SHBA-të qenkan të njohtuar se ai i paska ditët numëruar në liri, ka shkruar në numrin e sotëm gazeta srbe Kurir, sipas së cilës pas sulmit në Dobrosin cëndron Hashim Thaci për ta vazhduar jetën e  tij politike në pushtet,  transmeton agjencia infromative “Presheva Jonë”.

 

 

Preshevë, 19 maj
“Hashim Thaçi, i vetëquajtur kryeministër Kosovës, humbi mbështetjen ndërkombëtare për BE. Madje edhe  amerikanët  janë të vetëdijshëm se ai është i lidhur fuqishëm me krimin, duke shkaktuar gati për ta arrestuar atë..” ka  mësuar gazeta Kurir! Në mënyrë për të parandaluar ose të paktën të zgjasë pushtetin e tij ai “përmes gripe terrosite dhe mafias shqiptare po sulmon në Serbinë jugore..”, sjkruna gazeta në fjalë e cila duke u thirrurn në burimet e  “sigurta” të saj se “BE është e gatshme për të pastruar strukturën e Kosovës në pushtet, sepse të gjithë i Evropës ka një problem me mafien shqiptare…”. madje mediat serbe nuk jane kursyer ta fyejne e ta etkiketojne Hashim Thaci duke e quajtur edhe Hashim baba me 40 hajduka…

 

“Plani i Thaçit është që përmes strukturave të tyre kriminale të shkaktojnë trazira, sepse ajo beson se në këtë situatë nuk do të preken në mënyrë për të parandaluar jostabilitet të mëtejshëm në Kosovë” ka vazhduar artikullshkruesi, duke u thirrur gjitnjë sipas “burimeve të sigurta” .  Dhe sipas Kurir, ky burim mendon se “ terroristët shqiptarë kanë sulmuar një pikë kontrolli policor në fshatin Dobrosin afër  Bujanocit, dy ditë më parë.  “Dhe sulmi është kryer me të njëjtin qëllim – për të provokuar një plan të krizës dhe për të parandaluar komunitetin ndërkombëtar mbi Thacin – thotë burimi ynë..” ka shkruan ndër tjera në numrin e sotëm gazeta serbe Kurir.

SHPËRNDAJE