KULLA E ISA BOLETINIT 

(akrostik)

Kaluan shumë vite baca Isë,

U larguan sorrat dhe retë e zeza,

Le kullë dhe jetën trim i Shqipërisë,

Le porosi Isniqin, le mullar e lëmesa,

Aty mburrëm, porosi për kombin mbarë.

 

Erdhi krenaria e popullit shqiptar,

 

Ishim në ethe nga pushtuesi klasik,

Sa fshehtas kujtuam, sot me ty krenar,

Arritëm te kulla, populli fisnik.

 

Bëhet festa thirret, o Isë Boletini,

Ofshame, tri varret u përkujtuan,

Lë kushtrim, Vlore, andej Verrinj,

E jotja dita, emri yt na nderon,

T’mos ndalet bashkimit si sot,

Isë përshëndesim ne këtë mënyrë,

Në ecjet nuk ndalemi më dot,

I bekuar Isë, te bashkuar e pruam këtë porosi.

 jemi mirënjohes qe na e le burrërine dhe trimerine

 

2 herë bashkë Kosovë, Shqipëri,

1 herë ftohen “bletët”, me vlera,

1 herë puthe shqip në pavarësi,

1 bëhemi baca Isë tu rrit ndera.

 

 

 

 

MURI I BALLKANIT

(Nga Miti ngadalë po dalim ne realitet)

Mure Rozafash,

Kulla me frëngji,

Ura të Shenjta,

Dhe Kështjella,

Kala, Zindanë,

Dhe mure te larta

Ndërtuam e muruam.

Ishte kohe e Mureve.

Rozafa dhe Kështjella

I quam në Antikë,

Urë e shenjtë, kulla mite.

Ne s’e kishim parë,

Natën kish punuar,

Shih i njëjti armik,

Mur në mes shqiptareve.

Ne të zëne me Rozafa

Të Ura e Shenjt, që dora e keqe

Mos t’i prishte natën.

Për vonesë historie

Dëshmi- dorën e keqe,

E zumë, pak më herët,

Para Murit te Berlinit,

Para fjalës, se Brantit që tha:

“Le te bashkohet ajo

Që duhet të jetë bashkë”.

Grithje në mur, në Mur të Ballkanit

S’ndalen. Dorë zeza, ende do mort.

Gjersa bije, Muri i Ballkanit

Ne jemi për ….

Po, ju,Zotëri?

15.08.1994 Lugano

L’image contient peut-être : 2 personnes, personnes souriantes, personnes qui jouent des instruments de musique et personnes debout

KULLA E DUKAGJINIT

Nëpër hapat e mijë,

larg e larg mendimeve.

S’di se si

Kullë e Dukagjinit

më erdhi n’ qeli.

Qëndro me tha,

Nga frëngjitë e larta

Filloi oshtimë,

Në hatulla, gurë e oxhak.

Ecnim në pesë hapat e qelisë

Të dy me kokën lartë.

Burgu i Nishit, 1984

Résultat de recherche d'images pour "KULLA E ISA BOLETINIT syle mujaj"

SHPËRNDAJE