Mexico City, 22 mars  -Një matador u plagos rëndë nga një dem të dielën në Mexico City.. Një matador meksikan u plagos rëndë gjatë një ndeshje me dema të dielën në kryeqytet. Fuqia e demit të vogël ai u përball me u mbyt në prapanicën e tij duke ja futu bririn 30 cm  ne b”eth, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave boterore.

 

Incidenti, i cili është xhiruar kështu ka ndodhur që Antonio Romero duket se kanë marrë përsipër të kafshëve. Por kur matador ka përdorur muleta e tij të lëkundur demin e vogël rreth tij, ky i fundit u rebeluan dhe dhunë ndaj kundërshtarit të tij. Mundësuar terren, meksikan nuk kanë kohë për të shërohen para kthimit të kafshëve të ngarkuar, duke mbjellë një nga brirët e tij në mollaqe e matador.

Dem u mposht përfundimisht dhe Romero mori atë në spital, ku ai u trajtua për plagë të zorrës së trashë prej rreth 30 centimetra. Gjendja e tij u konsiderua shumë serioze: fuqia e kafshës thyen muskul unazor e saj plotësisht anal dhe rektumit është dëmtuar shumë seriozisht, raporton “La Opinion”. Jeta e viktimës ishte në rrezik, brenda pak orësh, por operacioni shkoi mirë, siguroi Dr. Rafael Vazquez Bayod NTR Toros.

SHPËRNDAJE