Në natën në mes të të shtunës dhe të dielës fillon llogaritja e „kohës së verës”. Me këtë rast, në orën 2 të pas mesnatës, akrepat që tregojnë orën do të shtyhen për një orë përpara. Me këtë veprim, nata do të rezultojë për një orë më e shkurtër ndërsa mëngjesi do të agojë më vonë.Ndërrimi i kohës që bëhet më 27/28 mars dhe më 27/28 tetor, është pranuar në të gjitha vendet e Evropës përveç në Islandë. 

Mos harroni, sonte lëvizni akrepat orës për një orë përpara se po e i humbni trenin, autobusin apo të shkonë me vonesë në punë s eju del telashe pasatj me patronin. Ka edhe më keq nesë umbni nodnjë Randez-Vous (takim) me rëndësi..Atantion ! 

SHPËRNDAJE