Image associéeREKINGEN AG – Familja Hasani donte të vizitonte të afërmit e tyre në Kosovë. Por ajo ra për një mashtrim brutal – dhe transferoi një linjë ajrore fiktive 3.500 franga. Tani, është ngritur një ankesë penale. Me rastin ne fjale po merret edhe Policia Federale (“Die Konsumentenschützer haben Strafanzeige erstattet und die Machenschaften dem Bundesamt für Polizei  (FEDPOL) gemeldet”) njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar gazetave zvicerane ne shrkimin e titulluar: Erfundene Airline zockt Kosovaren ab

 

Një linjë ajrore e shpikur i rrëmben Kosovarët

Për një vit, zvicerani-kosovar Egzon Hasani * (57) ka shpëtuar me familjen e tij njëmbëdhjetë për pushimet verore. Ata duan të vizitojnë të afërmit e tyre pranë kryeqytetit të Kosovës, Prishtinë. Kur Hasani kërkon internetin për fluturime të lira nga Baseli, ai do ta gjejë atë: German Airlines ofron një lidhje. Kosto: më shumë se 3500 franga për të gjithë familjen.

Shumë para për familjen Hasani. Megjithatë, babai dorëzon njëmbëdhjetë bileta, transferon paratë. Tani të gjithë presin shtëpinë e tyre. Derisa vajza e Hasanit gjen një paralajmërim në internet: Gjermania Airlines sistematikisht mashtron kosovarët që duan të fluturojnë nga Baseli në Prishtinë! Familja vështirë se mund ta besojë atë në fillim.
Por Urs Egger Holder, zyrtar i medias i Zyrës Federale të Aviacionit Civil (OFAC), konfirmoi të shfaqte frikën e Hasanit: “Kjo linjë ajrore nuk ekziston. Si rezultat, nuk ka fluturime. “Në Bazl tashmë kanë marrë disa mesazhe për kompaninë e dyshimtë.

Kontakti me linjën ajrore fikse ndalet. Paratë e fituar me vështirësi dhe planet e pushimeve të Hasanis zhduken në një blic. Me një humbje, familja kthehet në polici lokale. “Atje, megjithatë, ata na thanë se një reklamë ishte e padobishme”, thotë Egzon Hasani.

Një rast mashtrimi?
A janë vetë kosovarët fajtorë? Jo, thotë avokati i egër Nicolas Camara AG: “Linja ajrore e supozuar e përdorur këtu me faqen e internetit të dizajnuar në mënyrë profesionale është një rrjet gënjeshtrash për të mashtruar konsumatorin. Edhe me kujdes nuk është e lehtë të kuptohet se kjo është linja ajrore dhe fluturimet e propozuara nuk ekzistojnë. Sipas Camara, vepra e mashtrimit është përmbushur.

“Kush është kaq i furishëm?” Egzon Hasani pyet me zemërim. Gjurmët çojnë në Gjermani si pronar i dyshuar: Metehan M. *. Martuar. Njeri i familjes. Babi është krenar. Dhe cheaters? Z. nuk iu përgjigj kërkesës së LOOK.

Airline largon faqen e internetit
Për anën e Airlines Gjermania papritmas nuk është më në dispozicion. Numri i telefonit zviceran nuk punon – vetëm një njoftim automatik vijon: “Ky numër është çaktivizuar për shkak të keqpërdorimit të mundshëm”.

Fusha e vetme e komunikimit çon në një numër gjerman. Teksa BLICK është përballur me punonjësit atje, ka një justifikim: Gjermania Airlines nuk mashtron njerëzit, nuk ofron fluturime, nuk ka një faqe interneti. Blick pyet pronarin Metehan M. “Nuk e njoh këtë njeri”, tha gruaja me një theks shqiptar në telefon.

Çfarë tjetër?
Ankesa qendrore zvicerane ka marrë rastin: avokatët e konsumatorit kanë parashtruar një ankesë kundër Gjermanisë Airlines dhe kanë raportuar makinacionet e Zyrës Federale të Policisë (fedpol). Nëse Hasanët rimarrin 3,500 franga, por mbeten të hapura. Ata fluturuan me kursimet e tyre të fundit dje në Prishtinë. (“Inzwischen hat die Reklamationszentrale Schweiz sich dem Fall angenommen: Die Konsumentenschützer haben Strafanzeige gegen Germany Airlines erstattet und die Machenschaften dem Bundesamt für Polizei (Fedpol) gemeldet.”)

SHPËRNDAJE