Falja qendrore e Bajramit ne Presheve sivejt u be ne Xhamine e madhe “Ebu Beker Es-Sidik” ne Presheve, te prire nga imamet dhe hoxhallaret e xhamise. Kryetari i komunes se Presheves z.Ragmi Mustafa kishte zgjedhur kesaj radhe qe Bajramin e Madh te radhes ta falte bashakrisht me xhematin e qytetit ne “Ebu Beker Es-Sidik “ i cili shoqerohej nga prof.Ilir Sadriu, kryetar i FRPDSH-se si dhe autoritete e bashkepuntore tjere lokale te komunes.

 

Presheve, 19 Gusht

Falje e namazit te Dites se Bajramit sot u be edhe ne Luginen e Presheves. Sot ne oret e hershme te mengjesi i madhe e i vogle vershuan kater xhamite e Presheves. Falja qendrore e Bajramit ne Preshve  sivejt u be ne Xhamine e madhe Ebu Beker Es-Sidik ne Preshevee, kte prire nga imamet dhe hopxhallaret e xhamise. Kryetari i komunes se Presheves z.Ragmi Mustafa kishte zgjedhur kesaj radhe qe Bajramin e Madh ta fale bashkarisht me xhematin e qytetit ne “Ebu Beker Es-Sidik “ i cili shoqerohej nga prof.Ilir Sadriu, kryetar i FRPDSH-se  si dhe autoritete e bashkepuntore  tjere lokale te komunes. Xhamia ishte plot e perplote saqe shume besimtare u desht te falin namazin e  Bajramit jashta objektit te Xhamise, ne oborrin e saj.

 

Ne fund, pas faljes se namazit te fiter Bajramit te Madhe kryetari i komune se Presheves y.Mustafa duke pershdnetur te opranishmit nee m rine tij personal dhe te komunes uroi gjithe besimtaret muslimane te qytetit festen e Bajranit.

“Të nderuar besimtarë, më lejoni që fillimisht me rastin e përfundimit të muajit të Shenjtë të Ramazanit t`ju uroj që Zoti i Lartësuar t`ua pranojë agjërimin dhe të gjitha veprat e mira gjatë këtij muaji të bekuar dhe gjithashtu t`ju shpërblejë me të mirat e Tij.
Fitër -Bajrami është dita e sakrificës dhe e mirësisë. Uroj që kjo festë të përcillet jo vetëm me urime të mira e vizita tek të afërmit por edhe me vepra të mira, sepse kjo ditë është ditë e mëshirës, faljes, mirëkuptimit, mirësisë dhe paqes. Le të na shërbejë kjo ditë për çlirimin e shpirtit dhe të mendjes nga vështirësitë, pengesat e jetës së përditshme dhe padrejtësitë njerëzore” tha ner urimin e tij  kryetarit Mustafa sot ne  Xhamine “Ebu Beker Es-Sidik “ ne Presheve.

SHPËRNDAJE