Preshevë, 15 gusht  -Lideri i Lugines së Preshevës Jonuz Musliu, kryetar i KKSH-së ne bisede me diplomaten amerikane znj. Colleen Smith..Mediat serbe dhe disa portalet lokale te paguara nga Beogradi ne Lugine bojktojne vizitat e personaliteteve amerikane ne Luginë?!

 

Mediat serbe dhe disa portale lokale ne Lugine te paguara nga Beogradi bojkotojne vizitat e personaliteteve amerikane ne Preshevë?!

jonuzuzrrNë selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, u takua sot
me përfaqësuesit e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës Colleen Smith
Gjatë takimit është biseduar për çështjet politike dhe të sigurisë si dhe për pozitën e
shqiptarëve në komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

SHBA-të e gatshme ta  ndihmojne Luginen e Preshevës 

Colleen Smith e ngarkuar ne sektori politik shprehi përkushtimin në angazhimin
e Ambasadës së SHBA-së të akredituar në Beograd për të zgjidhur problemet me të cilat
po përballen shqiptarët e Luginës së Preshevës.

Gjithashtu, gjatë këtij takimi është biseduar edhe për çështjet tjera që janë në
kompetencë të KKSH-së e posaçërisht vëmendje e veçantë i është kushtuar gjendjes së
arsimit me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës. Duke u fokusuar në
mungesën e teksteve shkollore në gjuhën shqipe. Gjatë bisedës u akorduan për një
bashkëpunim me të gjithë korin diplomatik për të zgjidhur këtë problematik.

N ekohen kur kyretari i KKSH-së eshte ne shenjster te sulmeve dhe kritikave te njepasnjëshme nga Beogradi dhe mediat serbe bashke me disa portale albanofone në Lugine i kane shternguar mire, qe si duket i kane kushtezuar ne stilin, nese shkruani per Jonuz Musliun apo vizitat e personaliteteve amarikene ne Lugine, ska pare?!.. Siq u pa se fundit edhe me viziten e diplomates amerikane ne seline e KKSH-së znj.Colleen Smith e cila u prit ma flamurin shqiptar, cka mediat serbe dhe disa portalet lokale te paguara nga Beogradi ne Lugine kane anashkaluaj kete takim te rendesishem per rajonin, duke bojkotuar vizitat e personaliteteve amerikane ne Luginë?!

Sikur vizita e fundit ashtu edhe vizitat e mëhershme të delegacioneve amerikane ne Presheve apo Bujanoc vazhdimisht kane shprehur gatishmerine e SHBA-të per ta ndihmuar e mbeshtetur proceset domokratike dhe avancimin e te drejtave te njeriut edhe Luginen e Preshevës sikur per serbet e Kosovës.

Foto poshtë: Kryetari i Këshillit kombëtar shqiptar, Jonuz Musliu ne bisede me atasheun ushtarak të SHBA-së të akredituar në Beograd, z. Taft Blekbern dhe shefin e zyrës për bashkëpunim me jashtë z. Koti N. Shej.Résultat de recherche d'images pour "jonuz musliu atasheun ushtarak amerikan"

SHPËRNDAJE