Preshevë, 27 shkurt  -Sot në Beograd është nënshkruar memorandum-bashkëpunimi me 20 komuna (nga Lugina mori pjese vetëm Bujanoca) të cilave u sigurohet mbështetje në avancimin e resurseve njerëzore, projekt që financohet nga BE, njfton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Në ceremonialin e nënshkrimit të memorandumit të mirëkuptimit me 20 qytetet dhe komunat fituese të projektit për menaxhim me resurset njerëzore. Komuna e Bujanocit ishte në mesin e 93 komunave dhe qyteteve të cilit kishin konkuruar dhe ka arritur të jetë në mesin e 20 aplikacioneve fituese të këtij granti. Projekti financohet nga Këshilli i Evropës dhe Bashkimi Evropian.

Ministrja e Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale, Ana Brnabiq tha se në këtë projekt ishin paraqitur 93 komuna në Serbi dhe se kjo është një shenjë që ata din të identifikojnë kërkesat e tyre..” ka thne kyretari Sahp kmaberi për agjencine e aljemeve “Presheva jonë”

Ndryshe, mabsadori britanik Majkëll Davenport, shef BE-së në Serbi  është shprehur se një administratë shtetërore efikase dhe transparente është një prej shtyllave të demokracisë I vetë Evropës.

SHPËRNDAJE