shqiprsdsPreshevë, 30 nentor  -Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi ne një intervistë për Tanjug  ka konfirmuar se marrëveshja u nënshkrua në Tiranë në formimin e Bashkimit të pesë komunave shqiptare që, përveç kryeqytetit shqiptar, aty bën pjese  Ulqini, Prishtina, Tetova dhe Presheva dhe theksoi se kjo nuk do të thotë destabilizim të rajonit dhe proceseve pozitive që janë duke u zhvilluar në Serbi, transmeton  agjencia e lajmeve  “Presheva Jonë”.

 

Unioni i Bashkive të Shqipërisë nuk është një projekt nacionalist

shippjkz

Unioni i Bashkive të Shqipërisë nuk është një projekt nacionalist

Arifi ne vazhdim për Tanjug ka shpjeguar se kjo nuk është një projekt nacionalist që është pjesë edhe komuna e Preshevës dhe shoqatat tjera në Serbi dhe rajon.

Shqiptarët nga Lugina e Preshevës , thotë Arifi, duan të përmirësojnë jetën në komunat ku jetojnë.

“Projekti nuk është një kërcënim, por një marrëveshje për shkëmbimin e përvojave nga shumë qytete. Shqiptarët në Serbi në vitet e fundit kanë treguar se ata duan të marrin pjesë në proceset evropiane si pjesë e shoqërisë për të zgjidhur problemet..” ka thënë  Arifi.

Sipas tij  takimi i kryetarëve të këtyre komunave u mbajt në Tiranë, me qëllim të inicimit një lloj të komunikimit të brendshëm midis anëtarëve të popullit shqiptar që duan për të ndarë përvojat, sidomos ata që jetojnë në komunat më të mëdha në Shqipëri dhe Kosovë.

“Ne kemi konstatuar se kjo ndihmon për të përmirësuar komunitetin tonë në frymën e Bashkimit Evropian, sepse ajo ka nevojë për të komunikuar dhe për të përgatitur qytetarët tanë për sfidat që na presin kur të jemi pjesë e Bashkimit” ka shtuar Kryetari i Preshevës Shqiperim Arifi i cili me pas për ketë agjenci serbe ka pohuar se “Unë mund të garantoj se kjo nuk është një projekt nacionalist dhe nuk synon të destabilizojë rajonin.”

Unioni i pesë komunave shqiptare, i cili është nënshkruar më 28 nëntor, në ditën e flamurit shqiptar në Tiranë, nuk është e dëmshme, ka pohuar  Arifi, duke shtuar se ai ishte dakord me kryeministrin Vuçiç, i cili, siç thotë ai, i tha atij se kjo nuk është për t’u habitur, sepse ajo është Iniciativa e qytetarëve.

“Ne në Preshevë, për shembull, ne kemi nevojë për një  pushtetin lokal dixhital  dhe për këtë ne mund të marrim për model nga Tirana, e cila në fakt ka një përvojë të çmuar..” – përfundoi Arifi.

SHPËRNDAJE