shipppPreshevë, 20 tetor  -Sitauat politke, diksrmnimi i shiptareve ne luginene Preshvës sidmos mungesa e tekstve ne gjuhen shipe per nxenesit ne Kosovne Lindore ishin shqetesim i kryterait te Komunes se Preshevës Sqhiprim Arifit ne ligjëraten mbajtur ne kolegjin ISPE.

Shqpirim Arifi duke folur per arsimin ne Luginë dhe manovrat e Tiranes dhe Prishtines me Beogrdait rredth librave te cilat perkunde rfjlaleve dhe premtime ende sja askund, ai eshte shprehur se “nuk më intereson aq shumë nëse Kosova ose Shqipëria iu sigurojnë libra atyre. por me mjfta rëndësi per ne, nxensit tanë është që atu libra t’i kemi  ne shkolat tona, ne durart e shkolloarve tane..” njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Kjo deklaratë erdhi si pasojë e vizitës së Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama në Beograd i cili ka njoftuar se Shqipëria do t’i dërgojë libra shqip Luginës së Preshevës. Vlen të theksojmë që Kosova duhej t’i dërgonte libra shqip Luginës por në momentin e fundit Serbia ia ka bllokuar këto libra në doganë.

Ne anën tjeter Beogradi ka demantuar, se nuk është arritur marrëveshje Rama-Vucic me liderët e Preshevës për tekste as diploma!

Në forumin e  Beograd e as në Nish ku mori pjese dhe kryeministri shqiptar Edi Rama nuk ka pasur gurrefare marrëveshje as gojore e as të nënshkruar me k ryemnistritn tone Vucic, gjegjesisht mes Beogradit dhe Tiranës..” kështu ka deklaruar sot për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë” znj. Suzana Vasileviç shefe e kabinetit të qeverisë serbe duke demantuar disa zëra dhe portale se gjoja “ishte arritur marrëveshje mes Rama-Vucic, për tekstet shkollore dhe diplomat për shqiptarët Luginë” Te njejtën gjë e ka kofirmuar edhe znj.Dragica Gavrilovic, zedhënëse e Ministrisë së e Arsimit ne Qeverinë e Serbisë.

SHPËRNDAJE