Dita e Evropës – 9 maj, shënoi Ditën Komunale të Bujanocit si një seancë zyrtare të Kuvendit Komunal të Bujanocit. Në kete Ditë, njeiru numer nje i Komunës së Bujanocit Ship Kamberi ka pritu ne klabinetin e tij dje delegacion nga Bashkimi Evropian dhe OSBE, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Dita e komunës, e themeluar në vitin 2002, flet qartë për orientimin e qytetarëve të Bujanocit, siç tha kryetari Shaip Kamberi, që është rruga drejt vlerave evropiane, dëshira për integrim dhe Bashkimi Evropian si qëllim përfundimtar.

“9. Dita e Bashkisë Bujanoc mund të jetë fillimi i një historie të re për komunën. Të tre grupet etnike që jetojnë këtu na bëjnë Evropën “, tha Kamberi, propozimi i të cilit i është dhënë njohja Delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi për gjithçka që është bërë në këtë fushë.

“Me këtë seancë ne po e shënojmë fillimin e një historie të re pasi që është edhe hera e parë që kjo ditë po shënohet në Komunën e Bujanocit. Ne jemi një komunitet multietnik, komunitet i cili përbëhet nga tri bashkësi etnike: shqiptarët, serbët dhe romët dhe secila bashkësi etnike i ruan specifikat e veta dhe pikërisht kjo e përbën Evropën dhe prandaj ne e synojmë atë për tu zhvilluar në frymën e vlerave evropiane”, u shpreh kryetari Kamberi.

Po në të njëjtën ditë të 9 majit, kur bie Dita e Komunës së Bujanocit dhe Dita e Evropës, u shënua edhe Dita e Shkollës së Mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc, me moton  “50 vjet arsim”, duke u shoqëruar me një program të pasur kulturo – artistik.

Drejtori i Shkollës së Mesme “Sezai Surroi”, Zejni Fejzullahu, në përvjetorin jubilar të kësaj shkolle, ndahu mirënjohje për të gjithë profesorët e gjeneratës së parë të cilët kanë punuar në këtë shkollë.

“Shkolla e mesme “Sezai Surroi” kremton 50 vjetorin e hapjes së paraleleve të para në gjuhë shqipe si dhe feston 45 vjetorin e pavarësimit të shkollës nga gjimnazi i atëhershëm “Skenderbeu” në Preshevë. Sot në mesin tonë gjenden profesorët e gjeneratës së parë të cilët punuan në gjimnazin në paralelet e ndara në Tërnoc”, theksoi drejtori Zejni Fejzullahu.

 

Me rastin e dites se Evropes Kamberi po ashtu ka festuar me nje venement tjeter diten e komunes ne SHM “Sezai Surroi” me Prof. Hamdi Dacin dhe bashkëpunëtorë gjatë aktiviteteve për Ditën e Komunës 

SHPËRNDAJE