bujjGjilan – Nën organizimin e kryetarit të Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka nisur sot konferenca e kryetarëve të Komunave për Bashkëpunim Rajonal Europian, në të cilën po pjesë 17 komuna të mikroregjionit europian nga Kosova, (Lugina e Preshevës (Serbia) Maqedonia e Bullgaria. Nga Lugina mori pjese z.Shaiop Kambeir kryetar i komunes se Bujanocit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
Në hapjen e kësaj konference, kryetari Haziri tha se e ka marrë këtë nismë me qëllim të bashkëpunimit dhe angazhimit të përbashkët rajonal drejtë synimit dhe përgatitjes për integrime europiane“Qëllimi kësaj konference është bashkëpunimi dhe angazhimi i përbashkët rajonal drejtë synimit dhe përgatitjes për integrime europiane.” ka thënë Haziri. M epasta fjlaen e ka marre edhe kyretari Bujanociut Shaip Kmaberi sipas te cilit Bujancoa dhe Lugina e Presheves edhe pose gjeografikisht ne verope, ennde jemi shume larg evrikpes èper shjka poltika diskirminuese te Beogrdait ne kete mjedis te banuar kryesisht me shqiptare. Ai theksoi se zhvillimi i një komune të këtij mikroregjioni e gëzon secilën nga 17 komunat të Ballkanit Perëndimor.
“Ne jemi europian të Ballkanit Perëndimor dhe si të tillë do të vazhdojmë bashkëpunimin tonë të sinqertë, në mënyrë që t’i arrijmë qëllimet tona konkrete. Zhvillimi i një komune të këtij mikroregjioni, e gëzon secilën nga 17 komunat të Ballkanit Perëndimor”, është shprehur i pari i Gjilanit. Konferenca be fjalë po ivazhdon punimet, Ne perfundim te ketij takmi rajonal do të dilet me konkluzione të përbashkëta mbi bashkepunimin dhe perspekriven e rajonit.

 

SHPËRNDAJE