Kryetari BIK myftiu Ternava priti perfaqesuesit e BI te Lugines se Presheves 

Kryetari BIK Myftiut të Kosovës – Mr. Naim ef. Tërnava ka mabjtur sot një takim me përfaqësuesit e Bashkësisë Islame të Luginës së Preshevës, njofton agjencia informative kombetare “Presheva Jone”

 

 

Prishtine, 14 korrik

 

Në këtë takim, të gjithë njëzëri u pajtuan dhe u dakorduan që të themelohet Bashkësia Islame nën emërtimin: “Bashkësia Islame e Luginës së Preshevës” (BILP).

Në këtë takim po ashtu u vendos njëzëri shuarja dhe c’regjistrimi i Bashkësisë Islame për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc (BIPMB) dhe regjistrimi i Bashkësisë së re Islame (BILP)

Me këtë rast nga përfaqësuesit e pranishëm u formua Grupi punues për themelimin e kësaj Bashkësie islame, i cili do të ndërmarrë hapat konkretë për ta jetësuar sa më shpejtë këtë nismë.

 

 

Grupi punues është në këtë përbërje:

1. Dr. Adnan Ahmeti

2. Reshat Musliu

3. Ragmi Destani

4.Sevder Bajrami

5. Fikret Limani

SHPËRNDAJE