Kryeministri i Republikes se Cekisë Andrej Babiš në pallatin Lány për një takim me Presidentin Miloš Zeman Photo: Jiří Ovqácek

 

Pragë, 17 shtator (Blerta Sejdija) -“Presidenti po organizon një takim të presidentëve të V4 në fillim e tetorit, me pjesëmarrjen e presidentëve të Serbisë dhe Sllovenisë,” tha kryeministri cek Babish. Ai gjithashtu informoi Zemanin për konkluzionet e takimit të Grupit Vishegrad dhe Ballkanit Perëndimor që u zhvillua në kryeqytetin cek javën e kaluar, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Praga.

“Me siguri do të merremi me këtë temë në takimin koordinues për politikën e jashtme, me praninë e krerëve të Senatit dhe Dhomës së Deputetëve, si dhe Ministrin e Punve të Brendshme dhe Ministrin e Punëve të Jashtme”, tha Babish. Sipas tij, do të ketë debate në kabinet.

Pas deklaratave të Zemanit gajte qednrimit në Serbi, Ramush Haradinaj anuloi pjesëmarrjen e tij. Zemani ne Beograd, nder tjera tha se do të dëshirojë të diskutojë me zyrtarët kushtetues mundësinë që të tërheqë njohjen e Kosovës.”, te cilen gje e ka kundershtua menjere edhe nga MPJ ceke, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Unë nuk mund të vendos vetem në emër të qeverisë, ajo duhet të jetë një debat i disa të mendimeve të ndryshme,” shtoi ai. Babish tha javën e kaluar se nuk sheh arsye që qeveria e Republikës Çeke të ndryshojë qëndrimin e saj për njohjen e Kosovës.

SHPËRNDAJE